avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sanctiuni pt nerespectarea Legii 2300/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sanctiuni pt nerespectarea Legii 2300/2007

As dori sa stiu care sunt organele statului care sunt imputernicite sa aplice sanctiuni privind nerespectarea Legii nr. 230/ 6 iulie 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari ? Multumesc
adriantot a scris:

Dana Marin a scris:

Spuneti-mi va rog, in caz ca este sanctiunea valabila, cine plateste amenda? Sper ca nu se pune la plata catre proprietari si sper ca platesc din buzunarul lor cei care au gresit.

Stie cineva raspunsul la intrebarea mea de mai sus?
Multumesc.

Comitetul executiv decide in numele dv. , ca doar a fost ales democratic si cateodata aproape au fost fortati oamenii sa fa ca munca pentru asociatie, atunci cand putini se implica.

Domnule, dumneavoastra cititi la ce raspundeti? Eu am intrebat cine plateste amenda! Ce raspundeti dvs?
Ce ma intereseaza pe mine cine decide in locul meu daca ei au incalcat legea si nu eu?
Inca o data si rog pe cei care nu cunosc raspunsul sa se abtina: cine plateste amenda in cazul sanctiunilor?
proprietaru a scris:

nimeni nu a fost fortat sa faca munca..daca si au luat raspundere..trebuie sa si plateasca pt ...greselile lor..nimeni nu i obliga sa nu respecte legea dle adrian...
In general se pune la plata proprietarii...dar legea ii obliga pe cei care au gresit...

Aha, multumesc.
Inca o aberatie. Un membru in comitet incalca legea, face prostii si eu platesc.
Bun asa.
Sa plecam de aici cat mai curind, nu mai e de trait aici!
recititi..am spus ca asa se procedeaza..si numai prin actiune judecatoreasca este pus la plata cei care gresesc.Eu am castigat un proces cu ..sume restante..intentat de administrator..si acuma se cearta cine este bun de plata.Societatea administratoare mi a platit ch de judecata ..si insista sa plateasca proprietarii.Am aratat ca nu proprietarii sunt vinovati...si nu au platit.Dar daca nu esti atent ,aceste sume sunt recuperate de la proprietari cu alta denumire..curatenie ,reparatii..deratizare..fonduri..
La art 32,(2) Pentru neîndeplinirea atribuţiilor ce le revin, membrii comitetului executiv, inclusiv preşedintele asociaţiei de proprietari,răspund personal sau în solidar, după caz, în faţa legii şi a proprietarilor, pentru daunele şi prejudiciile cauzate proprietarilor în mod deliberat.
primariile ..te indruma catre judecatorie..sau dau copy paste din lege
Schimbati primarul sau la justitie cu el!

Alte discuții în legătură

Sanctiuni pecuniare pt locatarii fraudulosi sau necivilizati coryzalia coryzalia As dori sa stiu daca este legala o decizie luata in comitetul executiv prin care se doreste aplicarea de amenzi locatarilor care fraudeaza asociatia sau au un ... (vezi toată discuția)
Cit poate fi suplinit administratorul demisionar ? ContSters61266 ContSters61266 in urma demisiei administratorului, incasarile sint facute de catre unul dintre membrii comitetului executiv. 1. cit timp poate fi mentinuta legal aceasta ... (vezi toată discuția)
Penalizare presedinte asociatie. Ion Artene Ion Artene Buna Ziua.Presedintele Asociatiei poate fi penalizat financiar 10 % 15% din retributia primita ,daca nu indeplineste cerinte cuprinse in contractul de Mandat ... (vezi toată discuția)