avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Sanctiuni pt nerespectarea Legii 2300/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Sanctiuni pt nerespectarea Legii 2300/2007

As dori sa stiu care sunt organele statului care sunt imputernicite sa aplice sanctiuni privind nerespectarea Legii nr. 230/ 6 iulie 2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari ? Multumesc
domnilor..chiar credeti ce ati scris? nu cunoasteti exemple?..recititi din mesaje dle grecu..doar daca doriti sa vedeti ,veti vedea. Eu credca cunosc legea destul de bine..stiti ce mi se spune la sedinte,cand arat ilegalitatea?..lasati dle ca daca am respecta ..ne ar manca cainii...si nici nu se uita la tine...si este corul presedintelui...lasati dle ca ..trece timpul...si primaria? in afara de copy-paste..te indruma la judecatorie...am solicitat de n ori un control de la primarie..si?
proprietaru a scris:

domnilor..chiar credeti ce ati scris? nu cunoasteti exemple?..recititi din mesaje dle grecu..doar daca doriti sa vedeti ,veti vedea. Eu credca cunosc legea destul de bine..stiti ce mi se spune la sedinte,cand arat ilegalitatea?..lasati dle ca daca am respecta ..ne ar manca cainii...si nici nu se uita la tine...si este corul presedintelui...lasati dle ca ..trece timpul...si primaria? in afara de copy-paste..te indruma la judecatorie...am solicitat de n ori un control de la primarie..si?

S-ar putea ca dl. Adam sa spuna despre o situatie din Iasi. Noi aici la Bucuresti ne confruntam cu exact ce spune dl. proprietaru si dl. Gabi. Pe ce site, al carei primarii sa ma uit ca ma uit? Toata stima daca sunt din Bucuresti dar ma indoiesc.
La noi, de exemplu, sunt cativa cu gura mare, sunt greu de disciplinat si de votat cf. legii, ei spun ca legea sunt ei si nu respecta nimic. Mie mi se pare foarte grav atata vreme cat apar decizii aberante luate de comitet fara acordul AG si implica totusi decizia tuturor proprietarilor legata de cheltuieli masive, de schimbarea aspectului proprietatii.
Asa se dezvolta acest spirit de haita monopolista care taie si spinzura si sfideaza orice drept conferit de lege.
Asta apropo de exemplele solicitate de dl. Grecu.
Ce sa mai spun? E adevarat ca iese mahala si ca nu se face mai nimic constructiv, oamenii nu se autodisciplineaza, treaba asta se regleaza de catre legi dar la noi.... De aceea eram curioasa daca stie cineva vreo situatie de sanctiuni aplicate comitetelor, presedintilor care nu respecta legea.

Autoritatile n-au nici un interes sa se implice intrucat statul nu este fraudat cu nimic..totul este intre administratii si membrii asociatiilor de proprietari.
gabi_const a scris:

Autoritatile n-au nici un interes sa se implice intrucat statul nu este fraudat cu nimic..totul este intre administratii si membrii asociatiilor de proprietari.

Pai asa ar trebui sa nu se mai implice in nimic si totusi o fac chiar daca nu ies bani. Poate fi un motiv. Il asteptam pe dl. Grecu sa ne spuna ce site a vazut cu sanctiunile. Poate daca voi avea timp o sa sun si eu intr-o zi la primarie sa intreb asta, de ce nu?
Doamna Dana, stati un pic... Eu am zis ca treaba la serv. control as. prop. de la noi merge relativ bine. Am avut cateva reclamatii pe care le-am depasit cu bine in sensul ca, chiar nu se impunea sanctionarea conducerii asociatiei. Adevarul este ca de vorbit se vorbeste mult si nu acolo unde trebuie, dar cand l-ai pus pe cetatean sa scrie este mai greu sau zice ca de ce sa scrie el... Mai bine da un telefon in direct la o emisiune tv locala, poate nici nu-si da numele real sau se da drept altul...
Cred ca faza cu sanctiunile vazute pe un site le-a dat altcineva
La noi, un exemplu de reclamatie: femeile de serviciu au devenit o adevarata problema. Pe langa faptul ca nu-si fac treaba de calitate (la cum erau platite, probabil ca asa munceau), ne-au facut fel de fel de probleme si la propunerea majoritatii proprietarilor s-a hotarat functionarea fara femei de serviciu angajate, proprietarii luandu-si angajamentul ca vor face curatenie in regim propriu, adica fiecare pe rand care s-a dovedit in final a fi nimeni si la nici-un rand. Bun, atunci unii responsabili de scara au mai gasit pe cate cineva dispus ca in schimbul unei sume de bani, cam 3-4 lei/luna/familie sa le faca curatenie pe casa scarii - totul fara amestecul asociatiei. Am stiut de la inceput ca treaba nu este ok, li s-a atras atentia, majoritatea au inteles, dar unul singur nu a renuntat la ideie, pana ne-am trezit chemati la ITM, care fara prea multa discutie ne-a si tras un PV de amenda contraventionala in val. de 1.500 lei, PV contestat de noi in instanta.
Ei, de unde ni s-a tras? De la reclamatia femeii de serviciu care s-a plans la serv. as. prop. Nici nu mai stiu, dar cred ca acum vre-o 3-4 luni, ne-a vizitat un inspector de la onoratul serv. de mai sus, care intamplator sau nu chiar nu a gasit reclamanta la treaba. Lipsea de la "serviciu". S-au luat note explicative de la administrator, presedinte si responsabilul de scara, singurul care a recunoscut ca pe la el prin scara mai vine o femeie din cand in cand si da cu matura pe-acolo, asa neoficial... Sigur am primit un raspuns la asociatie, raspuns trimis si spre stiinta reclamantei care a fost sfatuita sa se adreseze ITM-ului, ceea ce femeia aceea a si facut, astfel ca ITM-ul nu s-a jucat si trosc cu PV de amenda, fara sa incerce macar sa invite conducerea asociatiei la actul de control, macar asa sa se poata justifica, astfel ca deocamdata nu am platit amenda, am contestat in instanta acel PV si asteptam pronuntarea...
Deci ce sa va spun, si reclamatiile daca le face cineva, sa le faca bazandu-se pe niste fapte reale, palpabile, usor de verificat. Pai la noi la Iasi, anul trecut a fost sezonul la reclamatiile privind functionarea incorecta a repartitoarelor de costuri. Adica de ce unii proprietari plateau f. putin si altii f. mult? Majoritatea asociatiilor au fost introduse in aceasta "hora" a reclamatiilor, dar pana la urma una dintre firme a fost amendata de ANRSC sau ANRE nu stiu exact, cu sume considerabile. Oamenii aveau dreptate, nu poti sa platesti caldura pentru o garsoniera in jur de 1800 lei/luna...
Acum asteptam sezonul reclamatiilor la reabilitari termice...
Adam Grecu

Alte discuții în legătură

Sanctiuni pecuniare pt locatarii fraudulosi sau necivilizati coryzalia coryzalia As dori sa stiu daca este legala o decizie luata in comitetul executiv prin care se doreste aplicarea de amenzi locatarilor care fraudeaza asociatia sau au un ... (vezi toată discuția)
Cit poate fi suplinit administratorul demisionar ? ContSters61266 ContSters61266 in urma demisiei administratorului, incasarile sint facute de catre unul dintre membrii comitetului executiv. 1. cit timp poate fi mentinuta legal aceasta ... (vezi toată discuția)
Penalizare presedinte asociatie. Ion Artene Ion Artene Buna Ziua.Presedintele Asociatiei poate fi penalizat financiar 10 % 15% din retributia primita ,daca nu indeplineste cerinte cuprinse in contractul de Mandat ... (vezi toată discuția)