avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 567 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testamentul - la ce foloseste?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testamentul - la ce foloseste?

la ce foloseste un testament intocmit la notar, cui foloseste in afara de notar ?
Cel mai recent răspuns: rca24net , utilizator 11:34, 5 Noiembrie 2013
Dnle avocat,

notarul ca si prompteristele citeaza nu interpreteaza si legile mai ales sunt facute pentru a fii
interpretate.
sunt mostenitor legal si testamentar si notarul ma obliga sa mint
am trait alaturi de unul din parinti de la sub 1 an in alta parte a tarii
am aflat de un frate foarte tarziu si la moartea lui am aflat ca a avut un copil recunoscut la care a platit pensie alimentara, nu stiu daca traieste unde si cum il cheama
pot sa mint fara rusine ca nu mai sunt mostenitori
Nu, sigur ca nu, e fals in declaratii. Insa puteti spune, daca a trecut termenul de acceptare, ca nu mai cunoasteti niciun mostenitor acceptant sau cu vocatie concreta la mostenire.
Sau puteti merge la un avocat cu speta si va clarifica efectele acelui testament, calea de urmat etc.
In rest, jobul notarului e sa fie exact in litera leguii; pentru spiritul ei, mergeti la avocat. Poate gasiti o cale, in colaborare cu notarul in speta, sa rezolvati situatia frumos si legal.

Cat despre testament, el e in primul rand in folosul testatorului, ii da o siguranta, o impacare pentru ce va fi... cand el nu va mai fi.
rca24net a scris:

am trait alaturi de unul din parinti de la sub 1 an in alta parte a tarii
am aflat de un frate foarte tarziu



Si al cui copil era fratele dvs.? Al ambilor dvs. parinti (frate bun) ori doar al unuia dintre ei (frate dupa mama sau frate dupa tata)?
Banuiesc ca testamentul este al parintelui cu care ati trait.
Ultima modificare: Vineri, 1 Noiembrie 2013
romascanu, moderator
@rca...
Ai si tu dreptate... Testamentul ar trebui sa reprezinte vointa unei persoane si ar produce efecte dupa moartea acelei persoane. Doar ca vointa testatorului este cenzurata de legiuitor ! Restul se afla in zeci de tomuri, tratate, eseuri...
da, doamna Romascanu
tata comun cu raposatul, parintii cu care am trait au facut fiecare, testament in care ne lasa noua, mie si sorei mele infiata de decedatul parinte. La parintele vietuitor nu are cine venii la mostenire.Am recunoscut vointa testamentara la notarul care a intocmit actul la 4-5 luni de la deces si n-au trecut doi ani de la deces

Alte discuții în legătură

Consecinte infiere la mostenire masso masso buna ziua! va relev urmatorul fapt: 2 frati, chiar gemeni; unul este infiat cand erau mici de catre fratele tatalui lor- devin deci oficial, veri; mama lor ... (vezi toată discuția)
Succesiune legala sau testamentara? remus_romeo remus_romeo Buna ziua. Sunt citat impreuna cu cei 2 frati intr-un proces pentru dezbaterea succesiunii de catre matusa noastra (sora tatalui meu decedat in 2003). In ... (vezi toată discuția)
Succesiune ethel ethel Buna ziua, Dupa decesul bunicului meu patern s-a dezbatut succesiunea intre cei patru copii ai acestuia si sotia supravietuitoare, fiecare mostenitor avand ... (vezi toată discuția)