Am un fiu, in varsta de 1 an si 5 luni, care nu a fost recunoscut de tata la nastere. Tatal este cetatean francez cu domiciliul in Franta. Acum am intrat in posesia declaratiei de recunoastere a copilului, data in fata ofiterului de stare civila (in original, lb. franceza).
Am cateva intrebari:
1. Ce trebuie sa fac mai departe ptr. a inregistra copilul si daca aveti cunostinta ce alte acte sunt necesare ptr. a realiza acest lucru?
2. In privinta pensiei de intretinere, desi initial ajunsesem la un acord asupra cuantumului, l-a respectat doar 3 luni, dupa care a inceput sa-mi trimita mai putin. Acum imi trimite cat vrea el, pe motiv ca are probleme financiare. Mi-a zis ca daca-i intentez proces voi primi si mai putin deoarece mai are inca 2 copii.
Intrebarea mea este: care sunt pasii de urmat ptr. stabilirea de catre instanta a cuantumului pensiei de intretinere (modalitati de plata, frecventa...etc.)?
3. De asemenea, as dori sa stiu,daca as putea evita in vreun fel dependenta de acordulul lui (dupa inregistrarea copilului) ptr. scoaterea copilului din tara (in concediu, excursii...etc.)?
4. Cine suporta cheltuielile de judecata in acest caz? Onorariile avocatilor sunt incluse in aceste cheltuieli?
5. Unde se va desfasura procesul (Timis - domiciliul meu sau Bucuresti - cetatean francez cu domiciliul in Fr.)?
Ce sanse sunt ca procesul sa nu fie mutat la Bucuresti (daca ar fi Bucuresti)? Conteaza ca a recunoscut deja copilul, in acest scop?
Vreu un raspuns
intrbari
platesc pensie alimentara pentru copilul meu ;in octombrie 2010a inplinit 18 ani ,din octombrie si pina acum iam trimis bani prin posta lui fara sa stie tatal ... (vezi toată discuția)