avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz semnatura 1 vecin privind art. 42 din Legea nr. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz semnatura 1 vecin privind art. 42 din Legea nr. 230/2007, si a administratorului blocului

Buna ziua,

Vreau sa infiintez un srl intr-un bloc de locuinte, cu domeniul de acvitiate : "activitate de birou" - pe proiecte cu fonduri structurale si dezvoltare web (ceea cea nu implica lucrul cu publicul), si am urmatoarele probleme:
1) vecina de sub mine are peste 75 de ani si ma acuza in permanenta ca fac zgomot, cu toate ca i-am spus sa cheme politia si sa primesc amenda daca se adevereste acest fapt, si nici pana in prezent nu am primt vre-o amenda contraventionala , fiindca dansa are probleme cam cu toti vecinii din jur (pe acelasi motiv al zgomotului)
2) vecina de deasupra mea a inchiriat apartamentul si nu pot sa iau leg. cu ea in nici un fel.
3) am semnaturile tuturor vecinilor in afacra de cei 2 , este necesar neaparat sa semneze ei? si daca da cum pot face sa se vada daca ei nu semneaza pe baza unor motive reale sau imaginare, ma pot adresa instantei pt. asta?
4) administratorul nu este de acord sa semneze pe motivul ca nu vrea firme in bloc ("deschid cutia pandorei").

Scutim bugetul de stat de niste taxe si impozite (prin neinfiintarea firmei in urma unor refuzuru nejustificate)?, chiar destinul meu si procesul de iinfintare a unei firme depinde de toanele unor persoane (pensionare)? care in loc sa aduca bani la buget in cheltuie?..

Va rog sa ma ajutati !!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:09, 27 Aprilie 2009
@ M_d, daca asa ai inteles, apoi tre' sa vii si la Iasi pentru semnaturi... Ce naiba domnule, dumneata nu stii sa citesti tot topic-ul? De unde ai dedus ca trebuie sa iei aprobarea de la toti vecinii? Uita-te un pic mai sus, vezi un link, il descarci, mergi la vecinii dumitale de sus, jos, stanga, dreapta - le spui cum sta treaba, iti dau acordul, apoi mergi la presedintele as. proprietari pentru semnatura si stampila, eventual daca il duce capul si cunoaste legea intocmeste o conventie cu firma ta si cu acestea viteza mare la ORC-ul din din parohie. Este complicat? Nuuu? Pai ce mai stai, este criza prietene...
Succes!
Multumesc pentru informatii !
Stimati cetateni.
Apartamentul este un bun propriu si daca nu afectam bunurile celorlalti cetateni din condomiu, nu ne opreste nimeni sa facem ce dorim noi in suprafata pe care o detinem. Legiuitorul a avut in mod sigur o intentie nobila atunci cand a dat o lege in care s-a gandit sa ii protejeze si pe ceilalti locatari vecini cu spatiul tau, dar ca orice intentie nobila se termina de multe ori cu un rezultat opus celui dorit de legiuitor. Asta pentru ca legiuitorul nu a avut consultanti si experienta si nu are nici capacitatea de a modifica rapid si usor legea. Ar fi normal sa existe posibilitatea de a-ti infiinta firma ca sediu social fara multe batai de cap dar numai daca devine punct de lucru cu activitate ce necesita fluenta de persoane sa ai nevoie de aprobari de la vecini si asociatie.
Daca de exemplu imi fac o firma si fac dezvoltare de site-uri web, cate persoane aduc la mine in casa ? nici macar una. Ma deplasez la client. Deci cu ce ii afectez vecinului meu proprietatea ?
Cu ce ma afecteaza vecinul meu pe mine daca nu imi da acceptul lui ? Cu foarte multe, de ex. poate eu sunt somer sau nu am suficienti bani sau poate vreau sa imi cumpar bonux si masina de spalat si sa spal bani si el nu se poate imbogatii in timp ce eu pot sa imi fac vila! eeee.....! vezi...! Stai la mana unui laba trista care de regula este imbecil.
Cu scuzele de rigoare pentru expresia imbecil!
Dincolo de limbaj, aveti dreptate. Un vecin nu are de ce sa se opuna decat motivat. Dar daca nu este de acord trebuie sa te judeci cu el. Oricum orice vecin poate fi convins discutand calm politicos si cu argumente, explicandu- i chiar si faptul ca n- ar avea sanse in instanta(explicandu- i nu amenintandu-l!).
dle grecu..daca firma are activitate productiva ...trebuie aprobare de la toti cei de pe scara..adica DIRECTI AFECTATI
pt sediul firmei,doar un aviz de principiu de la asociatie..
Daca ma deranjeaza un vecin,si nu sunt de acord..nu ma poate ameninta cu judecata,dle marius.Si nici o instanta nu ma poate oblica sa fac ceia ce nu vreau.
.GICA CONTRA...SI INCERCATI CU SFATURI CORECTE..

Alte discuții în legătură

Cum obtin acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru schimbare destinatie apartament pentru sediu social? Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc [b]In caz de refuz[/b] al din partea Asociatiei de proprietari si/sau al vecinilor pentru a-si da acordul cu privire la schimbarea destinatiei apartamentului ... (vezi toată discuția)
Sediu social srl (acordul unui vecin) evgheni evgheni Buna seara. Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Vreau ca asociatia(de locatari) sa-si faca corect treaba!ajutati-ma! noaghium noaghium Acest site e de mare ajutor,mai ales ptr. oameni comuni,ca si mine.Eu am o mare problema cu asociatia si datorita sfatului unui domn avocat,am obtinut o copie ... (vezi toată discuția)