avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz semnatura 1 vecin privind art. 42 din Legea nr. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz semnatura 1 vecin privind art. 42 din Legea nr. 230/2007, si a administratorului blocului

Buna ziua,

Vreau sa infiintez un srl intr-un bloc de locuinte, cu domeniul de acvitiate : "activitate de birou" - pe proiecte cu fonduri structurale si dezvoltare web (ceea cea nu implica lucrul cu publicul), si am urmatoarele probleme:
1) vecina de sub mine are peste 75 de ani si ma acuza in permanenta ca fac zgomot, cu toate ca i-am spus sa cheme politia si sa primesc amenda daca se adevereste acest fapt, si nici pana in prezent nu am primt vre-o amenda contraventionala , fiindca dansa are probleme cam cu toti vecinii din jur (pe acelasi motiv al zgomotului)
2) vecina de deasupra mea a inchiriat apartamentul si nu pot sa iau leg. cu ea in nici un fel.
3) am semnaturile tuturor vecinilor in afacra de cei 2 , este necesar neaparat sa semneze ei? si daca da cum pot face sa se vada daca ei nu semneaza pe baza unor motive reale sau imaginare, ma pot adresa instantei pt. asta?
4) administratorul nu este de acord sa semneze pe motivul ca nu vrea firme in bloc ("deschid cutia pandorei").

Scutim bugetul de stat de niste taxe si impozite (prin neinfiintarea firmei in urma unor refuzuru nejustificate)?, chiar destinul meu si procesul de iinfintare a unei firme depinde de toanele unor persoane (pensionare)? care in loc sa aduca bani la buget in cheltuie?..

Va rog sa ma ajutati !!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:09, 27 Aprilie 2009
proprietaru a scris:

cate solutii ati auzit ,ca a fost obligat cineva sa semneze?Instanta poate decide continuarea solicitarii fara semnatura respectivului..

Asa e, dar e ca si cand ar fi obligat sa semneze. Si chiar se poate in exremis sa ceri si daune morale respectivului, daca tot ne jucam cu amanunte juridice fara importanta pt discutia noastra. Esenta este ca poti sa faci orice fara acordul vecinului daca acesta nu are o justificare reala in a se opune ca cineva sa- si valorifice totusi intr- un fel sau altul proprietatea lui.
proprietaru a scris:
nici o instanta nu ma poate obliga sa accept sa fiu deranjat de o firma cu activitate

Depinde de activitate. Daca societatea nu creaza un disconfort (cum era exemplul cu cizmaria, unde se folosesc substante urat mirositoare), atunci instanta va poate obliga sa suportati "deranjul". Nu cred ca o firma cu activitate de birou, de ex, intra in notiunea de deranj.

Notiunea de direct invecinati sau direct afectati ..cuprinde proprietarii unei scari...

Nu sunt de acord, vecinii de scara sunt afectati, direct afectati sunt numai cei cu pereti comuni. O dovada in acest sens este si formularul care se completeaza pentru inregistrarea sediului, unde se mentioneaza expres "acceptul proprietarilor şi al titularilor contractelor de închiriere din locuinţele cu care se învecinează pe plan orizontal şi vertical": [ link extern ]

Repet pt sediul unei firme poate cere doar avizul de principiu al asociatiei..sau sa nu l ceara..

Nu sunt de acord nici cu acest lucru, este obligatoriu si revin si la formularul indicat mai sus.

Pt a stabili in apartamentu lmeu..sediul unei fundatii non profit umanitare nu a fost necesar acordul asociatiei,.

Este logic, deoarece ONG-urile nu schimba destinatia locuintei, nefiind spatii comerciale.

Dar daca faci cismarie,crasma sau stoomatoologie..etc credeti ca instanta ma poate obliga sa accept?

Nu, si nici n-am spus asta, dimpotriva.
Ultima modificare: Luni, 27 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru schimbare destinatie apartament pentru sediu social? Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc [b]In caz de refuz[/b] al din partea Asociatiei de proprietari si/sau al vecinilor pentru a-si da acordul cu privire la schimbarea destinatiei apartamentului ... (vezi toată discuția)
Sediu social srl (acordul unui vecin) evgheni evgheni Buna seara. Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Vreau ca asociatia(de locatari) sa-si faca corect treaba!ajutati-ma! noaghium noaghium Acest site e de mare ajutor,mai ales ptr. oameni comuni,ca si mine.Eu am o mare problema cu asociatia si datorita sfatului unui domn avocat,am obtinut o copie ... (vezi toată discuția)