avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Refuz semnatura 1 vecin privind art. 42 din Legea nr. ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Refuz semnatura 1 vecin privind art. 42 din Legea nr. 230/2007, si a administratorului blocului

Buna ziua,

Vreau sa infiintez un srl intr-un bloc de locuinte, cu domeniul de acvitiate : "activitate de birou" - pe proiecte cu fonduri structurale si dezvoltare web (ceea cea nu implica lucrul cu publicul), si am urmatoarele probleme:
1) vecina de sub mine are peste 75 de ani si ma acuza in permanenta ca fac zgomot, cu toate ca i-am spus sa cheme politia si sa primesc amenda daca se adevereste acest fapt, si nici pana in prezent nu am primt vre-o amenda contraventionala , fiindca dansa are probleme cam cu toti vecinii din jur (pe acelasi motiv al zgomotului)
2) vecina de deasupra mea a inchiriat apartamentul si nu pot sa iau leg. cu ea in nici un fel.
3) am semnaturile tuturor vecinilor in afacra de cei 2 , este necesar neaparat sa semneze ei? si daca da cum pot face sa se vada daca ei nu semneaza pe baza unor motive reale sau imaginare, ma pot adresa instantei pt. asta?
4) administratorul nu este de acord sa semneze pe motivul ca nu vrea firme in bloc ("deschid cutia pandorei").

Scutim bugetul de stat de niste taxe si impozite (prin neinfiintarea firmei in urma unor refuzuru nejustificate)?, chiar destinul meu si procesul de iinfintare a unei firme depinde de toanele unor persoane (pensionare)? care in loc sa aduca bani la buget in cheltuie?..

Va rog sa ma ajutati !!!!
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 15:09, 27 Aprilie 2009
@proprietarul
Cred ca gresiti putin. Spun asta deoarece legea 230/2007 cere in art 42 acordul si al vecinilor direct invecinati si al asociatiei pentru schimbarea destinatiei locuintei. Nu este nevoie de semnatura tuturor de pe scara.

Apoi, nu este intru totul drept sa spuneti ca "Daca ma deranjeaza un vecin,si nu sunt de acord..nu ma poate ameninta cu judecata". Depinde ce anume va deranjeaza: daca pur si simplu nu vreti ca vecinul sa isi deschida societate, fara un motiv real si serios, atunci inseamna ca va exercitati dreptul de proprietate in mod abuziv si ca, cel putin teoretic, vecinul afectat va poate actiona in judecata. Desigur, nu vorbesc strict despre dvs, ci despre oricine in situatia mentionata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
proprietaru a scris:

Daca ma deranjeaza un vecin,si nu sunt de acord..nu ma poate ameninta cu judecata,dle marius.Si nici o instanta nu ma poate oblica sa fac ceia ce nu vreau.

V- a raspuns Dna Lisi. Ba va poate obliga.
Stiti cum s- a ajuns la aprobarea cu majoritatea in loc de unanimitate in cazuri de genul acesta si in altele? Nu se putea face nimic din cauza unui GICA CONTRA. Unii mai curajosi s- au plimbat prin judecata si au castigat in fata acestor Gica.
Ca sa se evite aceste plimbari fara rost prin tribunale s- a hotarat chestia cu majoritatea.
In cazurile cu "vecinii direct afectati" nu s- a ajuns la solutia cu majoritatea, deci ramane plimbarea prin tribunale.
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Aprilie 2009
marius cioca, utilizator
dna lisi..nici o instanta nu ma poate obliga sa accept sa fiu deranjat de o firma cu activitate Notiunea de direct invecinati sau direct afectati ..cuprinde proprietarii unei scari...
Daca nu exista un motiv real siserios..nu este nevoie de aprobari. Atata timp cat ma deranjeaza..cine ma poate obliga sa accept?Nimeni nu va da un verdict sa ma oblige sa accept sa fiu mereu deranjat ..dar fiecare procedeaza cum crede...Repet pt sediul unei firme poate cere doar avizul de principiu al asociatiei..sau sa nu l ceara.. Pt a stabili in apartamentu lmeu..sediul unei fundatii non profit umanitare nu a fost necesar acordul asociatiei,. Dar daca faci cismarie,crasma sau stoomatoologie..etc credeti ca instanta ma poate obliga sa accept?
Nu ne- ati contrazis cu nimic. Este vorba de a te opune fara justificare( ex cu fundatia non profit nu- i elocvent . o fundatie poate avea 50 de membri care se plimba toata ziua prin scara, sau unul singur, care urla la telefon toata ziua deci mare deranj, sau un simplu sediu social fara scandal sau afluenta de persoane). Vedeti ca se poate gasi orice cusur la orice. Adevarul e ca cel care are nevoie de semnaturi trebuie sa dea si toate informatiile celui de la care solicita aprobarea.
Nici eu nu mi- as da acordul pt crasma, cizmarie etc.
Ultima modificare: Duminică, 26 Aprilie 2009
marius cioca, utilizator
ara un motiv real si serios, atunci inseamna ca va exercitati dreptul de proprietate in mod abuziv si ca, cel putin teoretic, vecinul afectat va poate actiona in judecata. Desigur, nu vorbesc strict despre dvs, ci despre oricine in situatia mentionata.
..Dna lisi Teoretic se poate orice..legal nu
cate solutii ati auzit ,ca a fost obligat cineva sa semneze?Instanta poate decide continuarea solicitarii fara semnatura respectivului..

Alte discuții în legătură

Cum obtin acordul asociatiei de proprietari si al vecinilor pentru schimbare destinatie apartament pentru sediu social? Mihail Cazacioc Mihail Cazacioc [b]In caz de refuz[/b] al din partea Asociatiei de proprietari si/sau al vecinilor pentru a-si da acordul cu privire la schimbarea destinatiei apartamentului ... (vezi toată discuția)
Sediu social srl (acordul unui vecin) evgheni evgheni Buna seara. Vreau sa infiintez o s.r.l. cu sediul in apartamentul meu. Problema este ca nu pot obtine acceptul unuia ditre cei 4 vecini directi. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Vreau ca asociatia(de locatari) sa-si faca corect treaba!ajutati-ma! noaghium noaghium Acest site e de mare ajutor,mai ales ptr. oameni comuni,ca si mine.Eu am o mare problema cu asociatia si datorita sfatului unui domn avocat,am obtinut o copie ... (vezi toată discuția)