avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea CIM prin 65 (1) fara preaviz?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea CIM prin 65 (1) fara preaviz?!

Daca angajatorul, in insolventa fiind, imi desface CIM cu 65 (1) si imi da conform legii previz de 20 de zile , pot renunta in scris, la acest preaviz fara sa se schimbe natura art cu care sa mi se desfaca CIM ? deci fara sa intre atunci la 55 b, pt a putea beneficia de somaj? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
DARIUS86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:23, 7 Noiembrie 2013
@ DARIUS86

Ce mai cuprinde decizia de concediere? Ne trebuie, daca este posibil continutul exact al acesteia.

1. NU exista niciun CCMN incepand cu daa de 01.01.2011 .

2. Art.67 Cmun. prevede posibilitatea si nu obligativitatea de a beneficia de salarii compensatori ... acestea pot fi acordate numai daca sunt prevazute in ccm aplicabil angajatorului , in regulamentul intern al acestuia sau in contrcatul dvs de munca... in caz contrar, angajtorul nu este obligat sa acorde asa ceva..

Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic
Ma scuzati ca va deranjez din nou cu problemele mele. Eu urmeaza sa incep lucrul cred pe data de 15 luna aceasta caci fiul meu implineste 2 ani pe 14, si tocmai ce am discutat cu doamna de la resurse umane care mi-a comunicat ca seful meu, un om de mare caracter, nu are nevoie de mine la munca dar nici nu imi va da cica preavizul de concediere, sa inteleg ca are sa imi forteze mana ca sa imi bag eu lichidarea, sau ce sa inteleg? D-voastra v-ati mai intelnit cu asemenea cazuri tampite sau doar angajatorii din Arad sunt asa tampiti? Va mai intreb daca mai este valabil sa mergi la munca doar 4 ore pe zi si sa fi platit cu norma intreaga daca ti se da preavizul?
Va multumesc si astept un raspuns cat se poate de repede caci se pare ca timpul curge in defavoarea mea
In cam toata tara se regasesc astfel de situatii.
Intr-adevar, cred ca vor sa va forteze sa va dati demisia.

Totusi, aratati-le prevederile art.10 alin.8 din Legea nr.202/2002 , republicata (fostul art.10 alin.7).

In mod normal, in perioada de preaviz acordat pentru demisie sau concediere , timpul de munca este cel prevazut in c.i.m.

Insa reducerea timpului de munca pe perioada preavizului este posibila numai daca aceasta este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului, in R.I. al acestuia sau in c.i.m. incheiat cu acesta.

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.
Nu pot sa inteleg acest tip de om.
Firma mai are 1 singur angajat si este in insolventa !!!!
De ce vrea sa imi bage bete in roate???
Cat dureaza aceasta perioada de insolventa ?
Nimeni nu poate sti cat dureaza o astfel de procedura.

Alte discuții în legătură

Salariatul are dreptul la salarii compensatorii, poate renunta la acest drept? corina.trandafir corina.trandafir Dupa perioada de preaviz in cazul concedierii 65(1) Codul Muncii-restructurare activitate, salariatul are dreptul la salarii compensatorii conform Contractului ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz in cazul concedierii tatiana_avanu tatiana_avanu Buna ziua. Se poate renunta la preaviz in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului, daca sunt de acord ambele parti cu acest ... (vezi toată discuția)
Concediere fara preaviz ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! se poate face concediere colectiva fara preaviz ,dar cu plata perioadei de preaviz? daca da,care este articolul din lege! va multumesc! (vezi toată discuția)