avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incetarea CIM prin 65 (1) fara preaviz?!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incetarea CIM prin 65 (1) fara preaviz?!

Daca angajatorul, in insolventa fiind, imi desface CIM cu 65 (1) si imi da conform legii previz de 20 de zile , pot renunta in scris, la acest preaviz fara sa se schimbe natura art cu care sa mi se desfaca CIM ? deci fara sa intre atunci la 55 b, pt a putea beneficia de somaj? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 4 Noiembrie 2013
DARIUS86, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:23, 7 Noiembrie 2013
Buna ziua,
Ma scuzati ca profit de bunatatea, rapiditatea de raspuns si profesionalismul d-voastra pentru a va cere sfatul si in urmatoarea problema: Am cumparat de 1 an de la o firma din Arad, un vas WC, care am constatat ca s-a fisurat, el este in garantie 10 ANI !!!!!! A fost un domn de a constatat acest lucru si m-a asigurat ca imi va fi schimbat vasul, dar de 2, 3 luni exact nu mai stiu, nu am primit nici un raspuns. Ce pot sa fac ? Daca ii actionez in instanta ce sa cer? Despagubiri ? Pe ce art. sa ma bazez si ce foloase pot obtine de pe urma nepasarii lor ? V-ati mai intalnit cu asemenea situatii ? Si in ziua de azi tot acelasi obict sanitar spart folosesc.
Va multumesc frumos
Puteti depune mai intai o sesizare la OPC si apoi sa va adresati instantei de judecata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariatul are dreptul la salarii compensatorii, poate renunta la acest drept? corina.trandafir corina.trandafir Dupa perioada de preaviz in cazul concedierii 65(1) Codul Muncii-restructurare activitate, salariatul are dreptul la salarii compensatorii conform Contractului ... (vezi toată discuția)
Renuntare la preaviz in cazul concedierii tatiana_avanu tatiana_avanu Buna ziua. Se poate renunta la preaviz in cazul concedierii din motive ce nu tin de persoana salariatului, daca sunt de acord ambele parti cu acest ... (vezi toată discuția)
Concediere fara preaviz ContSters74221 ContSters74221 buna ziua! se poate face concediere colectiva fara preaviz ,dar cu plata perioadei de preaviz? daca da,care este articolul din lege! va multumesc! (vezi toată discuția)