GermanAlex a scris:
Si daca Curtea Constitutionala decide ceva e sigur lege?! Nu. Poate gresiti putin. Daca s-ar ajunge la CEDO ar fi poate probleme iar CC ar trebui sa isi reconsidere decizia. Cu proprietatea mea eu decid ce sa fac. Nu CC.
Ba da,
Deciziile Curtii Constitutionale se publica in Monitorul Oficial al Romaniei. De la data publicarii, deciziile sunt general obligatorii sŸi au putere numai pentru viitor.
Daca un articol de lege este declarat neconstitutional atunci se abroga automat, fara a fi nevoie de o modificare explicita a legii respective. Puteti sa va uitati in legea 7/1996 si veti vedea ca articolele cauza sunt abrogate tocmai prin decizia curtii constitutionale.
Asa cum o garsoniera poate avea mai multi proprietari si o spalatorie are iar eu ca proprietar trebuie sa am dreptul sa imi vand cota parte.n
Emiteti afirmatii gresite pentru ca sunteti in necunostinta de cauza. Citit cu mai multa atentie posturile mele pe acest subiect si va veti lamuri.
O garsoniera cu mai multi proprietari reprezinta in mod normal o proprietate comuna pe cote parti
obisnuita ori o proprietate comuna in devalmasie.
Evident ca acest tip de proprietate de poate vinde. dvs va puteti vinde cota parte din acea garsoniera.
(exista si anumite prevederi speciale cand proprietarii fac parte dintr-o familie dar e alt subiect)
O uscatorie, in mod normal, reprezinta o proprietate comuna pe cote parti
fortata
Vanzarea unei proprietati pe cote parti fortate nu este posibila. Nici total nici partial.
In schimb aceasta proprietate comuna fortata se poate transforma in proprietate comuna obisnuita. Doar cu acordul tuturor proprietarilor. Apoi puteti sa va vindeti cota parte