avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 340 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E valabila o tranzactie de vanzare-cumparare teren cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E valabila o tranzactie de vanzare-cumparare teren cu 3 martori

Salutare!
E cineva amabil sa-mi spuna si mie cum scap de o problema civila?

Acum 2 ani am cumparat un teren de la o persoana fizica cu 25 milioane de lei,dar nu am facut acte prin notar,ci doar un act de mana cu trei martori.
Acum cand sa incheiem actele prin notar,persoana respectiva nu mai recunoaste nimic.A zis ca in cel mai bun caz imi da banii inapoi,fiindca nu mai vrea sa vanda acele teren.
Am vreo sansa sa mai inchei acea vanzare legal,
sau sa ma multumesc cu speranta ca imi va inapoia banii?
E valabila acea vanzare sau nu?
Va multumesc anticipat in speranta unui raspuns.
Apelez cu disperare la dumneavostra,fiindca nu am posibilitati financiare, fiind angajat cu salariu minim pe economie.
Astept cu nerabdare raspunsul unui binevoitor.
Cel mai recent răspuns: Babeti , utilizator 10:45, 24 Iunie 2006
Sunteti cu totii foarte draguti si amabili.
Da, este de curand si la noi * in judetul Gorj* Cartea Funciara.
Am verificat si indradevar la vandut unei firme.
Mai am vreo sansa sa mai ia pamantul sau macar sa-mi recuperez banii in aceasta situatie? Mi-a zis cineva ca acel cumparator era de buna credinta si nu mai am ce-i face. E adevarat?
Singura sansa este sa formulezi actiune in instanta, si cu ajutorul martorilor sa obtii o hotarire judecatoreasca, sa tina loc de act de vinzare cumparare. Sansele sunt minime, deoarece, pentru vinzarea terenurilor, conditia formei autentice ( la notar) este prevazuta sub sanctiunea nulitatii. Mai degraba cred ca ai putea obtine de la vinzator, suma de bani actualiyata cu rata inflatiei, sau cu dobinda legala.
Termenul de prescriptie fiind.....? având în vedere faptul că, terenul a fost vândut acum 2 ani....
Ok va multumesc.Incec sa obtin ceva pe cale amiabila,mai ales daca mai e vorba si de termen de prescriptie,care poate a expirat... Cat e termenul acesta de incepere a actiunii in instanta? 6 luni,1 an sau poate :) 3? Si de cand incepe sa curga el?

Dragonlexus.
Pentru obtinerea titlului de proprietate trebuie sa deschizi o actiune de perfectionare acte, prin care sa se solicite constatarea ,ca valabil incheiat actul de vanzare cumparare .

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren agricol dumitru62 dumitru62 Buna ziua . In luna Iulie 2010 parintii mei au vandut un teren agricol de 1 ha cu plata pretului integral . In promisiune sa convenit ca toate cheltuielile ... (vezi toată discuția)