avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... E valabila o tranzactie de vanzare-cumparare teren cu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

E valabila o tranzactie de vanzare-cumparare teren cu 3 martori

Salutare!
E cineva amabil sa-mi spuna si mie cum scap de o problema civila?

Acum 2 ani am cumparat un teren de la o persoana fizica cu 25 milioane de lei,dar nu am facut acte prin notar,ci doar un act de mana cu trei martori.
Acum cand sa incheiem actele prin notar,persoana respectiva nu mai recunoaste nimic.A zis ca in cel mai bun caz imi da banii inapoi,fiindca nu mai vrea sa vanda acele teren.
Am vreo sansa sa mai inchei acea vanzare legal,
sau sa ma multumesc cu speranta ca imi va inapoia banii?
E valabila acea vanzare sau nu?
Va multumesc anticipat in speranta unui raspuns.
Apelez cu disperare la dumneavostra,fiindca nu am posibilitati financiare, fiind angajat cu salariu minim pe economie.
Astept cu nerabdare raspunsul unui binevoitor.
Cel mai recent răspuns: Babeti , utilizator 10:45, 24 Iunie 2006

Daca ati verificat si in cartea funciara figureaza altcineva decat vanzatorul ( deci intre timp terenul a fost vandut) nu mai puteti obtine titlul de proprietate asupra terenului. Era o sansa daca firma nu-si inscria dreptul de proprietate in cartea funciara, dvs. obtineati o hotatare judecatoreasca care sa tina loc de contract de vanzare cumparare si apoi daca va inscriati dreptul de proprietate in cartea funciara inaintea acelei firme. In acest caz da .. Vi se recunostea dr. de proprietate .. Dar altfel tot ce puteti e sa va recuperati suma actualitata + (nu stiu sigur) daune - interese.
in speta este evident vorba de o promisiune unilaterala de vanzare,poate, cel mult, o promisiune bilaterala de vanzare-cumparare.solutiile date le consider oportune, cu specificatia ca,daca s-a realizat o instrainare, iar subdobanditorul este de buna-credinta(fapt ce se poate rasturna prin proba contrara), in aceasta situatie aveti la dispozitie o actiune in justitie pentru plata nedatorata, iar pe baza conventiei (promisiunii)de instrainare puteti solicita daune-interese.
actulsub semnatura privata incheiat de dumneavoastra cu respectiva persoana poate fi considerat un inceput de proba in instanta iar pe baza acestuia si pe baza declaratiilor martorilor puteti obtine o hotarare care sa tina loc de contract de vanzare cumparare
Imi pare rau ca trebuie sa te dezamagesc dar... daca tu mai obtii dreptul de proprietate asupra terenului - avand in vedere cele relatate - eu mananc terenul ala cu lingurita... Tot ce mai poti obtine este suma de bani pe care ai platit-o plus dobanda legala... Termenul de prescriptie este de 3 ani de la data la care ai dat banii... asa ca da-i bataie sa nu iesi din el...
Bafta
Te sfatuiesc sa introduci actiune in justitie intrucat actul incheiat are valoare de antecontract. Merita sa incerci. Nu ai ce pierde.

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui teren. inscris sub semnatura privata. hotarare care tine loc de act autentic uttzza uttzza Potrivit NCC se poate incheia un contract de vanzare cumparare a unui teren printr-un inscris sub semnatura privata? Vanzatorul este neproprietar ( in CF ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren extravilan aim aim Buna! Am si eu o problema bunica mea a cumparat 1,45 ha teren extravilan acum 5 ani de la o verisoara de-a ei avand ca acte doveditoare un antecontract si o ... (vezi toată discuția)
Promisiune bilaterala de vanzare cumparare a unui teren agricol dumitru62 dumitru62 Buna ziua . In luna Iulie 2010 parintii mei au vandut un teren agricol de 1 ha cu plata pretului integral . In promisiune sa convenit ca toate cheltuielile ... (vezi toată discuția)