avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 583 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii ma obliga sa-mi zidesc geamurile - servitute ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii ma obliga sa-mi zidesc geamurile - servitute de vedere?

Buna seara!

Intre casa mea si gardul catre vecini este distanta de 1m, iar peretele dinspre vecini are ferestre de vedere. Casa a fost astfel construita cu acordul verbal al vecinilor care erau, atunci, proprietari (acum aproximativ 40 de ani). Acum 20 de ani, proprietatea vecina a fost vanduta catre altcineva care acum solicita ca eu sa-mi zidesc ferestrele. Avand in vedere ca la momentul cumpararii nu au obiectat, nu se prezuma ca au acceptat situatia? Ma pot obliga acum sa le zidesc?
Mentionez ca terenul catre care au vedere ferestrele este reprezentat de o gradina - teren agricol - casa vecinului aflandu-se la o distanta de 50 de metri de casa mea.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 12:51, 11 Noiembrie 2013
bgm1 a scris:

1) Daca mama mea, proprietara imobilului a decedat, iar eu voi mosteni casa (inca nu am facut succesiunea), se permite jonctiunea posesiilor sau eu incep o noua posesiune?

Puteţi jura, cu mîna pe inimă, că nu aveţi nimic în comun cu dreptul? :duh:

Ceva-ceva îmi spune că nu. Că nu puteţi jura, adică...
Ba da, am ceva in comun cu dreptul. Cu timpul, o sa am ceva mai mult. Acum, insa, nivelul la care ma aflu nu-mi permite sa-mi raspund singura la intrebari sau sa fac conexiuni. Am niste notiuni teoretice, de baza, pe care abia acum incep sa mi le insusesc.
themis a scris:

bgm1 a scris:

1) Daca mama mea, proprietara imobilului a decedat, iar eu voi mosteni casa (inca nu am facut succesiunea), se permite jonctiunea posesiilor sau eu incep o noua posesiune?

Puteţi jura, cu mîna pe inimă, că nu aveţi nimic în comun cu dreptul? :duh:

Ceva-ceva îmi spune că nu. Că nu puteţi jura, adică...

Este în regulă.

O vorbă veche spune că nimeni nu s-a născut învăţat. Adaptînd-o la propria-mi persoană, pot afirma chiar mai mult: am convingerea că nu voi muri învăţat, oricît de mult aş aduna din cărţi şi din propria experienţă.

Nu e nimic ruşinos în a întreba, în a te informa. După cum nu e ruşinos în a-ţi da cu părerea, cum fac eu pe aici.

Îmi aduc aminte de o anecdotă.

Tatăl, mama şi copilul, la plimbare. Copilul, ca toţi copiii, curios:

- Tată, ce e aia?
- Nu ştiu, mă, nu ştiu!
- Tată, da aia de ce e aşa?
- Nu ştiu, mă, nu ştiu!

Discuţia continuă, cu şirul nesfîrşit de întrebări şi cu acelaşi răspuns invariabil al tatălui.
La un moment dat, mama, exasperată de întrebările copilului, intervine:

- Mă, ăsta micu, nu-l mai plictisi pe tac-tu!

La care tatăl, împăciuitor:

- Lasă, fă, copilul să întrebe! Cum vei să înveţe dacă nu întreabă?!
Va multumesc frumos pentru amabilitatea cu care mi-ati raspuns, pentru sfaturi si incurajari!
In caz de judecata va trebui sa dovediti de cand exista acele ferestre.
Daca nu veti dovedi veti pierde procesul si veti fi obligat sa le ziditi.
Daca aveti acte doveditoare situatia este simpla.
Daca nu aveti acte procesul il poate castiga oricare dintre parti.

Alte discuții în legătură

Servitute de vedere in ncc - acordul vechiului proprietar bgm1 bgm1 Buna seara! Intre casa mea si gardul catre vecini este distanta de 1m, iar peretele dinspre vecini are ferestre de vedere. Casa a fost astfel construita cu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Babescu-Nicoleta Babescu-Nicoleta Buna ziua, am si eu o problema in faptul ca bunicul a avut o gradina din anul 1955 pina in prezent ( am eu grija de el ) pe un teren al nimanui.Bunicul a murit ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune nicusorforever nicusorforever buna ziua .asi avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.Parinti mei au cumparat o gradina ce ii apartinea vecinului meu prin ani 70 si au facut o hartie de ... (vezi toată discuția)