avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vecinii ma obliga sa-mi zidesc geamurile - servitute ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vecinii ma obliga sa-mi zidesc geamurile - servitute de vedere?

Buna seara!

Intre casa mea si gardul catre vecini este distanta de 1m, iar peretele dinspre vecini are ferestre de vedere. Casa a fost astfel construita cu acordul verbal al vecinilor care erau, atunci, proprietari (acum aproximativ 40 de ani). Acum 20 de ani, proprietatea vecina a fost vanduta catre altcineva care acum solicita ca eu sa-mi zidesc ferestrele. Avand in vedere ca la momentul cumpararii nu au obiectat, nu se prezuma ca au acceptat situatia? Ma pot obliga acum sa le zidesc?
Mentionez ca terenul catre care au vedere ferestrele este reprezentat de o gradina - teren agricol - casa vecinului aflandu-se la o distanta de 50 de metri de casa mea.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 12:51, 11 Noiembrie 2013
Asa cum d-voastra intelegeti sa va folositi de uzucapiune si de efectele ei in interesul d-voastra, asa se poate folosi si vecinul de legea50/1991, legea c-tiilor, in interesul sau si in detrimentul d-voastra. Aplicati-va asupra art.31 din legea mai sus amintita! Ati epuizat orice sanse de a va intelege pe cale amiabila?
Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
DlGoe, utilizator
Domnule Goe :), construcţia a fost făcută cu mult înainte ca amintita lege să înceapă să-şi producă efectele.

PS. Existenţa ferestrelor fiind o stare de fapt, poate fi dovedită şi cu martori, nu numai cu acte, domnule Lascoschi.
Detin acte doveditoare.
Da, intelegerea pe cale amiabila a iesit din discutie acum ceva timp...
@themis
D-le avocat, va citesc si va apreciez postarile, dar... dar sunt om si supus greselii :)
N-am fost atent sau sa zicem ca nu am fost explicit : ma refeream la constructia acelor panouri (felicitari pt. idee!) care obtureaza ferestrele. Inclin sa cred ca sunt ridicate in ultimii ani, deci (li) se aplica legea 50/1991. Am citit ca efectele panourilor sunt certe si palpabile si mai ales tare neplacute !
@lascoschi
Ce ziceam mai sus : daca nu poate obtine in instanta demolarea/indepartarea panourilor, poate sa-si tina ferestrele mult si bine ! Sa recunoastem, d-na/d-ra @bgm are un vecin/adversar tare parsivel!
D-lor, va asigur te intreaga mea consideratie ! DlGoe
Ultima modificare: Luni, 11 Noiembrie 2013
DlGoe, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de vedere in ncc - acordul vechiului proprietar bgm1 bgm1 Buna seara! Intre casa mea si gardul catre vecini este distanta de 1m, iar peretele dinspre vecini are ferestre de vedere. Casa a fost astfel construita cu ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Babescu-Nicoleta Babescu-Nicoleta Buna ziua, am si eu o problema in faptul ca bunicul a avut o gradina din anul 1955 pina in prezent ( am eu grija de el ) pe un teren al nimanui.Bunicul a murit ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune nicusorforever nicusorforever buna ziua .asi avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.Parinti mei au cumparat o gradina ce ii apartinea vecinului meu prin ani 70 si au facut o hartie de ... (vezi toată discuția)