Intre casa mea si gardul catre vecini este distanta de 1m, iar peretele dinspre vecini are ferestre de vedere. Casa a fost astfel construita cu acordul verbal al vecinilor care erau, atunci, proprietari (acum aproximativ 40 de ani). Acum 20 de ani, proprietatea vecina a fost vanduta catre altcineva care acum solicita ca eu sa-mi zidesc ferestrele. Avand in vedere ca la momentul cumpararii nu au obiectat, nu se prezuma ca au acceptat situatia? Ma pot obliga acum sa le zidesc?
Mentionez ca terenul catre care au vedere ferestrele este reprezentat de o gradina - teren agricol - casa vecinului aflandu-se la o distanta de 50 de metri de casa mea.
Multumesc!
Asa cum d-voastra intelegeti sa va folositi de uzucapiune si de efectele ei in interesul d-voastra, asa se poate folosi si vecinul de legea50/1991, legea c-tiilor, in interesul sau si in detrimentul d-voastra. Aplicati-va asupra art.31 din legea mai sus amintita! Ati epuizat orice sanse de a va intelege pe cale amiabila?
@themis
D-le avocat, va citesc si va apreciez postarile, dar... dar sunt om si supus greselii :)
N-am fost atent sau sa zicem ca nu am fost explicit : ma refeream la constructia acelor panouri (felicitari pt. idee!) care obtureaza ferestrele. Inclin sa cred ca sunt ridicate in ultimii ani, deci (li) se aplica legea 50/1991. Am citit ca efectele panourilor sunt certe si palpabile si mai ales tare neplacute !
@lascoschi
Ce ziceam mai sus : daca nu poate obtine in instanta demolarea/indepartarea panourilor, poate sa-si tina ferestrele mult si bine ! Sa recunoastem, d-na/d-ra @bgm are un vecin/adversar tare parsivel!
D-lor, va asigur te intreaga mea consideratie ! DlGoe
Uzucapiune
Babescu-Nicoleta
Buna ziua, am si eu o problema in faptul ca bunicul a avut o gradina din anul 1955 pina in prezent ( am eu grija de el ) pe un teren al nimanui.Bunicul a murit ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune
nicusorforever
buna ziua .asi avea si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.Parinti mei au cumparat o gradina ce ii apartinea vecinului meu prin ani 70 si au facut o hartie de ... (vezi toată discuția)