avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 596 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Masaj erotic
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Masaj erotic

buna ziua.as fi interesata de aceasta sfera a masajului erotic si as dori o parere.
daca imi deschid un srl cu specific salon de masaj erotic si acolo se presteaza numai masaj erotic cu finalizare prin masare si orala si in niciun caz prin sex e ilegal?
am mai auzit discutii pe aceasta tema unde se preciza ca finalizarea orala e la limita legalului cu ilegalul.
va rog sa imi raspundeti si mie la aceasta intrebare si sa imi oferiti cat mai multe informatii cu privire la aceasta sfera de activitate.
va multumesc anticipat,Laura!
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 07:34, 13 Noiembrie 2013
Ca sa nu va mai chinuie intelectul legiuitorul a eliminat in viitorul cod penal termenul de raport sexual la prostitutie.
ART. 213
Proxenetismul
(1) Determinarea sau înlesnirea practicării prostituţiei ori obţinerea de foloase patrimoniale de pe urma practicării prostituţiei de către una sau mai multe persoane se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(2) În cazul în care determinarea la începerea sau continuarea practicării prostituţiei s-a realizat prin constrângere, pedeapsa este închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.
(3) Dacă faptele sunt săvârşite faţă de un minor, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu jumătate.
(4) Prin practicarea prostituţiei se înţelege întreţinerea de acte sexuale cu diferite persoane în scopul obţinerii de foloase patrimoniale pentru sine sau pentru altul.


Oricum, masajul erotic e una si sexul oral cu finalizare de care intreaba utilizatoarea este altceva, in general aceste saloane sunt paravane pentru practicarea prostitutiei si proxenetismului, iar atata timp cat la noi aceste indeletniciri sunt in afara cadrului legal nu vad ce alt raspuns sa oferim.
Unu. Norma. Candva, demuuult de tot, pe vremea cand facea plopul mere, rachita micsunele, iar legiuitorul roman concepea prostitutia numai sub forma raportului sexual adica numai sub forma minunata a actului biologic pe baza caruia are loc procreatia :O (Eu unul nu cred nici batut mar ca "fetitele", pe vremea comunismului voiau sa procreeze, dar legiuitorul roman, in marea lui intelepciune, asta zice, ca sunt manate de dorinta de necombatut a perpetuarii speciei) prostitutia era definita astfel:
nArt. 328 Cod pen. Prostitutia: Fapta persoanei care isŸi procuraƒ mijloacele de existentaƒ sau principalele mijloace de existenta, practicand in acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.

In mod incredibil, aceasta norma datand din evul mediu romanesc (romanii sunt intre popoare alese si binecuvantate de divinitate cu trairea evului mediu prescurtat intre anii 1946-1989 in loc de evul mediu obisnuit intre anii 700-1400, cum l-au suferit de exemplu ereticii de englezi) mai este in vigoare si astazi. Norma aceasta sexista, anacronica, antieuropeana si homofoba exclude din "sfera" - ce cuvant minunat si perfect rotund! - prostitutiei pe toti cei care nu isi procura mijloacele de existentaƒ sau principalele mijloace de existenta, practicand in acest scop raporturi sexuale cu diferite persoane (mi-au dat lacrimile de emotie si, bhu-hu-hu-hu, am incheiat citatul). Cu alte cuvinte, ca sa folosesc formularea userului care a pus intrebarea (nu stiu de ce toti respondentii masculi au presupus ca @laurabdsm - trebuie sa fie NEAPARAT femeie :rofl: ) "finalizarea orala" ca si "finalizarea manuala" - pudic cum sunt, nici macar nu pot sa-mi inchipui ce pot sa insemne astfel de grozavii - nu pot fi incluse in "sfera" prostitutiei pentru ca legiuitorul roman, pudic si el, le-a ocolit.
Doi. Ca urmare, afara de ipoteza in care actele sexuale numite "finalizare orala" si "finalizare manuala" sunt savarsite in public, prin grija si intelepciunea legiuitorului roman puteti sa va vedeti lninistita de treburi in salonul de masaj erotic, la fel cum fac si ceilati 50.000 de intreprinzatori cu saloane de masaj erotic din Romania.
Bine, cei care sunt de părere că activitatea la care se gândeşte utilizatoarea ( sau utilizatorul) este una în conformitate cu legea, sper să nu fie muştruluiţi apoi de ( utilizator sau utilizatoare , sau, mă rog de user, ca să nu ne mai complicăm, că probabil useră nu putem zice), dacă cineva va face un denunţ.Exceptând ideea de prostutţie sau proxenetism, şi rezumânu-ne la aceea de activitate ilegală, sau de depăşire a obiectului de activitate, ar exista oricum probleme cu legea, ridicarea autorizaţiei de funcţionare, clienţii ar putea avea şi ei probleme,etc.
buna seara..
din pacate..majoritatea raspunsurilor sunt,dupa umila mea parere,ambigue..
si eu as fi interesat,daca,sexul oral,este sau nu o activitate penala intr-un salon de masaj erotic?
am inteles,ca din punct de vedere ``medical`` sexul oral este cam acelasi lucru cu sexul normal,insa din punct de vedere juridic,nu este acelasi lucru.
daca sexul oral este intretinut cu o domnisoara..sa zicem..cu forta,atunci ce infractiune este?
daca sexul oral este intretinut,ca finalizare a unui masaj erotic,care printre altele,de asta este erotic,pt ca are legatura cu sexul,atunci..mai este sexul oral o abatere?
multumesc..
daca sexul oral este intretinut cu o domnisoara..sa zicem..cu forta,atunci ce infractiune este?



viol
daca sexul oral este intretinut,ca finalizare a unui masaj erotic,care printre altele,de asta este erotic,pt ca are legatura cu sexul,atunci..mai este sexul oral o abatere?


Masajul erotic are norme de aplicare? Este absurd ce intrebati. Masajul e masaj, in Ro se intelege masaj, nu activitate erotica explicita.

Alte discuții în legătură

Salon masaj erotic 7noiembrie 7noiembrie Buna ziua. Intrebarea mea este daca saloanele astea de masaj erotic sunt autorizate in romania, si sunt legale? Va multumesc pentru un eventual raspuns (vezi toată discuția)
Prostitutie aiai aiai numai prostituatele raspund (penal) pt.infractiunea de prostitutie, SAU si cei care apeleaza la serviciile acestora (vezi toată discuția)