avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 534 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni

Buna seara,

In data de 07.11.2013 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru faptul ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare.

Lucrurile s-au intamplat astfel:

Apropiindu-ma de trecerea de pietoni am observat o persoana stand pe trotuar,asa ca am incetinit .M-am asigurat ca are ambele picioare pe trotuar si nu avea intentia sa traverseze si mi-am continuat drumul.Pietonul a calcat pe trecere cand eram la un metru de trecerea de pietoni.
Un echipaj de Politie filma in apropierea trecerii de pietoni iar dupa 300 de metri am fost tras pe dreapta si mi s-a suspendat permisul . As dori sa depun o contestatie impotriva procesului verbal in instanta si in acest sens as vrea sa stiu daca poate fi anulat respectivul proces pe baza ordonantei 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor care prevede ca agentul care constata contraventia se numeste agent constatator.Agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea ,altfel procesul verbal este lovit de nulitate absoluta.Deci, daca un agent constata contraventia ( in cazul meu ,echipajul care filma in apropierea trecerii de pietoni) dar procesul verbal este intocmit de un alt agent ( in cazul meu, de celalalt echipaj de politie care m-a oprit dupa 300 metri[ )procesul este nul?

Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Codrin83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Codrin83 , utilizator 12:00, 29 Ianuarie 2014
Gabriela Pintea a scris:

În calculul acestui termen sunt avute în vedere și zilele de sâmbătă și duminică. Ultima zi a termenului este data de 4 februarie 2014.

Multumesc mult pentru promptitudinea raspunsului dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal contraventie neacordare prioritate pietoni aditata aditata Am fost oprit de un echipaj pentru neacordare prioritate trecere pietoni. Politistul care filma a refuzat sa-mi arate inregistrarea , si a replicat ca pietonul ... (vezi toată discuția)
Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)