avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni

Buna seara,

In data de 07.11.2013 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru faptul ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare.

Lucrurile s-au intamplat astfel:

Apropiindu-ma de trecerea de pietoni am observat o persoana stand pe trotuar,asa ca am incetinit .M-am asigurat ca are ambele picioare pe trotuar si nu avea intentia sa traverseze si mi-am continuat drumul.Pietonul a calcat pe trecere cand eram la un metru de trecerea de pietoni.
Un echipaj de Politie filma in apropierea trecerii de pietoni iar dupa 300 de metri am fost tras pe dreapta si mi s-a suspendat permisul . As dori sa depun o contestatie impotriva procesului verbal in instanta si in acest sens as vrea sa stiu daca poate fi anulat respectivul proces pe baza ordonantei 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor care prevede ca agentul care constata contraventia se numeste agent constatator.Agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea ,altfel procesul verbal este lovit de nulitate absoluta.Deci, daca un agent constata contraventia ( in cazul meu ,echipajul care filma in apropierea trecerii de pietoni) dar procesul verbal este intocmit de un alt agent ( in cazul meu, de celalalt echipaj de politie care m-a oprit dupa 300 metri[ )procesul este nul?

Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Codrin83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Codrin83 , utilizator 12:00, 29 Ianuarie 2014
Crina70 a scris:

Dl Goe!
Tocmai de acesti pietoni care se arunca pe trecere e vorba!
Cum mai pot eu ,ca sofer, sa evit un pieton, sa opresc in conditii de securitate, daca acel pieton se angajeaza in momentul in care sunt chiar langa zebra?

In mod firesc ar trebui sa se asigure si el mai intai, nu sa se angajeze in traversare doar pentru ca acolo e zebra.

Nu poti... Si riscul e mare de accident / penalizari de la politie. Si am intalnit pietoni in Piatra Neamt sau Targu Mures care asa procedeaza in mod generalizat. De aia a aparut in codul rutier obligatia de asigurare pentru pietoni, probabil ai ceva sanse in instanta, dl. Sasu e un exemplu, dar va doresc tuturor sa nu ajungeti acolo. Asta e una, neacordarea de prioritate pietonilor in conditii clare, evidente, e alta.
Luati-va camere auto, sunt foarte utile in caz de cuvantul meu contra cuvantul celuilalt.
Am pregatit plangerea contraventionala iar maine doresc sa o depun.Am inteles ca trebuie sa platesc o taxa judiciara de timbru in valoare de 20 lei ,banuiesc ca se achita la CEC iar pentru eliberarea certificatului de grefa imi trebuie o cerere plus niste timbre judiciare care se achizitioneaza de la posta in valoare de 1 leu si 0,15 lei. Va rog sa ma corectati daca gresesc.Multumesc anticipat!
@codrin
Ai dat-o (plangerea!) unei rude/prieten cu studii de drept, s-o citeasca si sa-ti dea sfaturi/sugestii ? Daca sfatuitorul a avut de-a face cu spete (procese) pe domeniul infractiunilor/contraventiilor la regimul circulatiei ar fi si mai bine ! Succes !
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
DlGoe, utilizator
@Dl Goe

Din pacate nu cunosc pe nimeni care sa aiba cunostinte in acest domeniu si sa ma poata ajuta cu sfaturi asa ca am facut plangerea dupa un model gasit pe internet .
Multumesc,sa fie!
Doamne ajuta-ti ! Tine-ne la curent !

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal contraventie neacordare prioritate pietoni aditata aditata Am fost oprit de un echipaj pentru neacordare prioritate trecere pietoni. Politistul care filma a refuzat sa-mi arate inregistrarea , si a replicat ca pietonul ... (vezi toată discuția)
Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)