DinuX a scris:
Hei, a fost un caz, oricum erai obligat sa opresti, chiar daca apoi iti face semn ca nu vrea sa traverseze. Si daca ai patit o data asta, nu mai dai niciodata prioritate la pietoni? Locuiesti in Dr. Taberei cumva? Chiar aseara am stat la o trecere de pietoni si abia dupa ce au trecut 100 de masini si nu mai venea niciuna am putut sa traversez; si eram jos de pe trotuar, deci intentia era clara. Daca saream in fata masinilor, oare ar fi oprit la timp?
Nu, nu locuiesc in Drumul Taberei, iar ceea ce am relatat a fost un exemplu si nu doar un caz, atentie! Au fost mai multe astfel de cazuri si orice conducator auto va poate confirma faptul ca astfel de situatii apar destul de des.
Pietoul considera ca pe trotuar si/sau pe trecerea de pietoni el este un fel de Dumnezeu intangibil, cu drepturi depline. Abia cand o mierleste sau ajunge la spital realizeaza ca nu e asa.
Eu cred ca educarea pietonilor ar trebui sa cuprina in mod obligatoriu cateva curse pe care acesta sa le faca intr-un autoturism condus de un reprezentant al Politiei Rutiere care sa-l atentioneze si sa-i explice situatia de fiecare data cand in trafic apare un pieton cu un comportament nepotrivit. De ce? Pentru ca foarte multi pietoni nu au mers niciodata cu masina, motiv pentru care nu realizeaza ca un autoturism de 1.000 kg, chiar si la 30 km/h, dezvolta o forta colosala in comparatie cu rezistenta la impact a organismului uman.
In ceea ce priveste comportamentul nesimtit al multor soferi care nu opresc la trecere sau care trec in viteza pe banda alaturata autoturismului care este deja oprit la trecere... cred ca acestia trebuie sa nu mai aiba dreptul de a conduce nu o lulna sau cateva luni ci cativa ani!
Iin situatia particulara in care daca esti pe banda 3 si autoturismele de pe banda 1 si 2 sunt oprite, e clar ca un pieton e deja pe trecere! Daca nu opresti nu esti neatent ci nesimtit, motiv pentru care iti trebuie macar 2 ani sa te gandesti la ce ai facut!
Alt exemplu: ieseam din pasajul Muncii spre Dristor si la trecerea de pietoni din dreptul spitalului opresc pentru a acorda prioritate unei femei care avea copilul in carucior. Eram pe banda 1. Pe langa mine a trecut in tromba un "papuc".
Deocamdata nu am camera de filmat traficul dar cand imi voi cumpara si voi trimite la Politia Rutiera inregistrarile cu astfel de situatii.
Poate ar fi util sa existe si un site unde orice conducator auto corect sa posteze astfel de dovezi cu nesimtii si inconstientii din trafic, astfel incat lumea sa-i cunoasca si sa-i trateze ca atare!