avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni

Buna seara,

In data de 07.11.2013 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru faptul ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare.

Lucrurile s-au intamplat astfel:

Apropiindu-ma de trecerea de pietoni am observat o persoana stand pe trotuar,asa ca am incetinit .M-am asigurat ca are ambele picioare pe trotuar si nu avea intentia sa traverseze si mi-am continuat drumul.Pietonul a calcat pe trecere cand eram la un metru de trecerea de pietoni.
Un echipaj de Politie filma in apropierea trecerii de pietoni iar dupa 300 de metri am fost tras pe dreapta si mi s-a suspendat permisul . As dori sa depun o contestatie impotriva procesului verbal in instanta si in acest sens as vrea sa stiu daca poate fi anulat respectivul proces pe baza ordonantei 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor care prevede ca agentul care constata contraventia se numeste agent constatator.Agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea ,altfel procesul verbal este lovit de nulitate absoluta.Deci, daca un agent constata contraventia ( in cazul meu ,echipajul care filma in apropierea trecerii de pietoni) dar procesul verbal este intocmit de un alt agent ( in cazul meu, de celalalt echipaj de politie care m-a oprit dupa 300 metri[ )procesul este nul?

Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Codrin83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Codrin83 , utilizator 12:00, 29 Ianuarie 2014
cereti vizionarea inregistrarii, daca se vede ca pietonul a fost obligat sa schimbe viteza sau directia de inaintare intr-adevar nu i-ati acordat prioritate, daca nu se observa contestati PV
ytrewq a scris:

cereti vizionarea inregistrarii, daca se vede ca pietonul a fost obligat sa schimbe viteza sau directia de inaintare intr-adevar nu i-ati acordat prioritate, daca nu se observa contestati PV

:O

Pietonul nu este vehicul. Faceti confuzie. Daca sensul d-voastra de mers are 5 benzi, pietonul este pe banda 1, d-voastra pe banda 5 si nu opriti, este neacordare de prioritate si nu castigati nicaieri in tara asta pe cu aceasta teorie. #-o
Asta de unde ati scos-o?! Unde ati vazut o asemenea motivare de admitere a contestatiei? Sunt tare curios.

Iar in al doilea rand, unde sa ceara inregistrarea?! Politia este obligata sa furnizeze dovezile doar instantei.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
Dragos_T, utilizator
Exista situatii in care durata intarzierilor involuntare este mai mare decat durata necesară opririi dar la trecerea pt pietoni exista obligatia reducerii vitezei. Viteza trebuie redusa astfel incat in cazul angajării in traversare a unui pieton, autovehiculul sa se poata opri la marginea marcajului.
Aveti o singura sansa si anume daca nu era vizibila zebra sau daca nu era instalat indicator ”Trecere pietoni” pt ca legea prevede indeplinirea simultana a celor doua conditii pt ca pietonul sa poata avea prioritate.
In opinia mea, cele 2 echipaje de politie erau iesite la ”produs” iar pietonul era in deplina intelegere cu ei. Cred ca aveti foarte mici sanse de reusita, predati permisul si stati pe tușă o luna. Daca aveti nevoie de permis, faceti contestatie si pana primiti solutia trece o perioada in care va puteti rezolva treburile dupa care depuneti permisul si asteptati o luna.
~ Conținut șters la cerere ~
Buna seara. Comentez aici ca utilizator nicidecum ca si avocat sau aparator al legii.
Din ce au comentat cei avizati in domeniu, recomandarea mea e sa cauti persoana care a incercat sa traverseze si sa incerci sa ii explici regulile de circulatie sau de bun simt...stii tu cum. Cu militia nu ai ce face, au sa mareasca amenzi si pedepse pentru a mari bugetul, nicidecum pentru a preveni accidentele, pe ei in intereseaza niste cifre dintr-o statistica, atat. Ghinionul tau e ca te-ai nascut roman. Daca erai in AMERICA ai fi putut da in judecata pietonul pentru "inselaciune" ... te-a pacalit ca nu vrea sa traverseze. Poti contesta procesul verbal, cu certificatul de grefa iti recapeti permisul si nu il mai predai in cazul in care pierzi procesul... stai potolit 2 luni de zile. Bafta.

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal contraventie neacordare prioritate pietoni aditata aditata Am fost oprit de un echipaj pentru neacordare prioritate trecere pietoni. Politistul care filma a refuzat sa-mi arate inregistrarea , si a replicat ca pietonul ... (vezi toată discuția)
Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)