avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 500 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Suspendare permis neacordare prioritate trecere pietoni

Buna seara,

In data de 07.11.2013 mi-a fost suspendat permisul de conducere pentru faptul ca nu am acordat prioritate pietonilor angajati in traversare.

Lucrurile s-au intamplat astfel:

Apropiindu-ma de trecerea de pietoni am observat o persoana stand pe trotuar,asa ca am incetinit .M-am asigurat ca are ambele picioare pe trotuar si nu avea intentia sa traverseze si mi-am continuat drumul.Pietonul a calcat pe trecere cand eram la un metru de trecerea de pietoni.
Un echipaj de Politie filma in apropierea trecerii de pietoni iar dupa 300 de metri am fost tras pe dreapta si mi s-a suspendat permisul . As dori sa depun o contestatie impotriva procesului verbal in instanta si in acest sens as vrea sa stiu daca poate fi anulat respectivul proces pe baza ordonantei 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor care prevede ca agentul care constata contraventia se numeste agent constatator.Agentul constatator este si cel care aplica sanctiunea ,altfel procesul verbal este lovit de nulitate absoluta.Deci, daca un agent constata contraventia ( in cazul meu ,echipajul care filma in apropierea trecerii de pietoni) dar procesul verbal este intocmit de un alt agent ( in cazul meu, de celalalt echipaj de politie care m-a oprit dupa 300 metri[ )procesul este nul?

Va multumesc anticipat!

Ultima modificare: Duminică, 10 Noiembrie 2013
Codrin83, utilizator
Cel mai recent răspuns: Codrin83 , utilizator 12:00, 29 Ianuarie 2014
cioan a scris
Daca pietonul statea pe trotuar si nu a vea intentia de a traversa strada, dar in ultimul moment s-a razgandit angajandu-se in traversare atunci cand autoturismul ce il conduceati era la un metru de marcajul pietonal venind dinspre partea dreapta a sensului de mers al autoturismului se poate dovedi ca Dvs. nu aveati posibilitatea de a opri pentru a acorda prioritate pietonului.

hmmmmm .... se poate dovedi cu ce ???? cu urmele lasate pe asfalt ale pietonului ? domnule expert ... lasati pietonul sa traiasca si soferul sa opreasca la trecerea de pietoni , daca sunt in zona ... Pietonul putea fi bunaoara un copil intors cu spatele ce face cu mana la altii se intoarce si trece brusc pe trecere ... dupa opinia dvs. ar trebui sal calcam si sa dovediti ulterior prin expertiza ca nu a efectuat trecerea corect ????? OF OF OF !!!!
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2013
Admin, administrator
@horatiusasu

Eu inca astept nerabdator acea hotarare, domnule Horatiu!
Dragos_T a scris:

@horatiusasu

Eu inca astept nerabdator acea hotarare, domnule Horatiu!

Buna ziua!

Scuze, am fost plecat intr-un loc fara Internet, iar alertele de mesaj de pe acest topic au intrat in spam si le-am regasit intamplator.

Ca sa nu mai asteptati atat de nerabdator, iata linkul spetei, de pe dosarul instantelor. Din ce inteleg, nu aveti incredere in solutie, nu in argumentatie, deci vreti sa verificati solutia, mai putin argumentarea: [ link extern ]

Nu postez pe un portal public o hotarare cu adresa mea si alte date personale (nu am reusit sa le sterg).

Daca Codrin doreste argumentarea hotararii, ca sa il ajute in instanta, i-o pot trimite pe o adresa de mail privata. Si altor doritori, la fel. Inclusiv lui Dragos_T
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
horatiusasu, utilizator
Chiar te rog Horatiu! Iti trimit mesaj privat cu adresa mea de e-mail.Multumesc!!!
Codrine, eu sper sa castigi. Nu cred ca exista sofer serios si cu scaun la cap care sa nu stie cum e cu pietonii care considera trecerea de pietoni ca fiind un teritoriu dedicat lor, inexpugnabil, un fel de fortareata unde nu-i poate atinge niciodata nimeni si nimic si unde ei au drepturi depline in orice conditii.
Dar, daca nu ma insel, in lege apare o exprimare referitoare la viteza cu care esti obligat sa circuli: "pana la limita evitarii oricarui pericol". Iar limita asta ramane doar la aprecierea ta. Legiuitorul se spala frumos pe manute cu exprimarea asta. Tocmai pentru a nu avea batai de cap cu situatii in care pietonul face chestii de astea negandite.

Alte discuții în legătură

Contestatie proces verbal contraventie neacordare prioritate pietoni aditata aditata Am fost oprit de un echipaj pentru neacordare prioritate trecere pietoni. Politistul care filma a refuzat sa-mi arate inregistrarea , si a replicat ca pietonul ... (vezi toată discuția)
Proba video pentru suspendarea permisului pantera04 pantera04 Buna ziua, Mi-a fost suspendat permisul pentru ca n-am acordat prioritate unui pieton. Lucrul acesta s-a intamplat pe un drum cu doua benzi pe sens, plus ... (vezi toată discuția)
Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)