Birou_de_Mediator a scris:
Ca sa fiti impacat cu faptul ca procedati corect si legal, cititi si capitolul din lege privind raspunderea mediatorului si veti constata ca nu exista nici o sanctiune pentru aceast tip de situatie.
Ca sa fiti pe deplin impacat, urmeaza o mult trambitata Conferinta Nationala, acolo se vor reuni toate capetele incoronate, precum si cele mai luminate, ale medierii. "Toata floarea ce vestita", vorba poetului... Se poate ridica aceasta problema si sper sa obtineti un raspuns satisfacator. Eu nu voi fi prezenta, asa ca va rog inca o data sa nu ma uitati cu solutia! :bow:
Cat priveste nedumerirea dumneavoastra, intr-un partaj recent pe care l-am mediat, partile au decis ca una din ele sa primeasca in deplina proprietate un teren pe care il detineau in coproprietate, iar cealalta o sulta in schimbul cotei sale. Sa intelegem ca, daca nu autentificau acordul, cel ce urma sa primeasca terenul devenea automat proprietar al cotei indivize a celuilalt? Eu stiu ca actul trebuie sa fie autentic, sub sanctiunea nulitatii absolute. Sa intelegem ca acordul de mediere este act autentic? Mai mult, in cazul imobilelor, transferul dreptului de proprietate este, asa cum rezulta din art. 1676 C. civ., „supus dispozitiilor de carte funciara”, fiind un efect al intabularii, si nu al contractului (
art. 885 C. civ. - (1) Sub rezerva unor dispoziţii legale contrare, drepturile reale asupra imobilelor cuprinse în cartea funciară se dobândesc, atât între părţi, cât şi faţă de terţi, numai prin înscrierea lor în cartea funciară, pe baza actului sau faptului care a justificat înscrierea.). Se intabuleaza terenuri in baza acordurilor de mediere?
Intrebarile mele sunt retorice, desigur. Orice polemica este bine venita cand conduce la progres, insa pare ca ne-am blocat pe undeva, asa ca va rog sa-mi permiteti sa ma retrag din discutie. Nu am nimic de adaugat in sensul avansarii discutiei sau al conturarii unor concluzii.