avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Utilizare bun comun in perioada divortului, montare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Utilizare bun comun in perioada divortului, montare camere inregistrare audio-video

Buna seara!

Sunt in divort cu sotul meu, din iunie 2013. A avut loc doar un termen si urmeaza al doilea in decembrie. Locuim intr-o casa, proprietate comuna (achizitionata in timpul casatoriei). Astazi a montat camere audio-video de supraveghere, la interior si exterior, fara sa-mi solicite acordul. In plus, doreste sa monteze si in camerele fiecaruia dintre cei doi copii, minori. Este admisibil ceea ce face el?
Precizez ca lucreaza o luna plecat din tara, iar a doua luna alternativ este in concediu, acasa.

Multumesc!
Doamna, lasati-l sa le monteze linistit, caci oricum pleaca pentru o luna. In perioada cat e plecat, acoperiti pur si simplu camerele de suprevegheat.
Ele sunt montate deja. Nu a montat in dormitoarele copiilor, ci pe holuri, camere cu raza larga, astfel incat sa cuprinda intrarea in toate incaperile. M-am gandit la ce ati spus dvs., insa e posibil sa aiba si inregistrare audio. In conditiile in care noi suntem separati in fapt de un an, mi se pare inadmisibil ca tu, fost sot, (sau nu stiu daca doar tu), sa poti sa ma privesti live pe internet in orice moment al vietii mele. Mai mult, copiii s-au plans deja psihologului, la care ii duc de 5 saptamani, de disconfortul pe care li-l creaza aceasta supraveghere.

Multumesc!
av.antoanelageaman a scris:

sunt sigura ca avocatul dsv va va spune ce trebuie sa faceti la cazul in speta. noi nu cunosatem amanunte ca se ne putem pronunta. depinde de varsata copiilor si de de circumstante. de asemenea nu va opreste nimeni sa nu le demontati

De aceeasi parere sunt si eu.
Mergeti la avocat mai inainte de a le domanta ca sa stiti si ce sa ii spuneti cand va vedea ca nu mai exista.
Daca este violent ar fi bine sa cautati impreuna cu avocatul dvs. raspunsuri si juridice si morale si psihologice de natura de a-l face sa inteleaga ca nu locuieste singur...

Avocatul dvs. ii poate face si o notificare oficiala scrisa daca considerati ca s-ar impune.
Mergeti doamna la un mediator, pana nu se complica lucrurile. Cred ca e cea mai buna varianta si acolo lamuriti lucrurile. Cautati un mediator in localitatea dvoastra. Succes.
Lasati-le montate. Daca va supara, in spate sunt doua cabluri, unul de alimentare si altul video sau date. Anumite tipuri pot avea doar unul. Il scoateti sau le scoateti si s-a rezolvat. Au si o parte buna - daca la serviciu aveti internet puteti urmari de fac copii acasa. Toate cablurile se intalnesc intr-o cutie - DVR. Si aia e bagata in priza, deci ... se pot intampla accidente si sa sara din priza.

Alte discuții în legătură

E legal sa se monteze camere video in timpul divortului? fanusteff fanusteff buna seara,,, as avea o intrebare daca nu va deranjeaja,,,,sunt in divort cu sotia ,,,dupa ce a cerut ordin de protectie care sa judecat si pe 21 iulie 2014 sa ... (vezi toată discuția)
Supraveghere video, intrare in legalitate Eduard1 Eduard1 Buna ziua. As dorii daca ma puteti ajuta cu un model declaratie de acord . Locuiesc la casa ( sunt proprietar) si din cauza ca sunt plecat mai tot ... (vezi toată discuția)