Doamna, insist, notificati-l! Altfel veti auzi ca ati fost de acord (prezumtia de mandat tacit intre soti). In februarie intra in vigoare Noul Cod Penal, acolo violarea intimitatii este infractiune. Faceti o sesizare si la Protectia copilului. Nu o sa se intample nimic, dar aveti dovada ca macar ati incercat.
Da, asa o sa procedez! Chiar ii deranjeaza pe copii...care si asa trec printr-o perioada dificila cu divortul...Din pacate, banuiesc si eu ca Protectia copilului nu o sa ia nici o masura, insa macar o sesizez. Si o sa-l deconectez eu cumva de la sursa de alimentare, cat este plecat.
Multumesc mult pentru sfaturi!
Doamna, nu-l deconectati (ma refer la dezactivare, nu la un "accidental" scos din priza) decat dupa curgerea termenului prevazut in notificare. Invocati in notificare si textul de lege. Cand ii dezactivati sitemul, faceti-o printr-o firma cu factura (sa nu spuna ca l-ati distrus) si chemati-va 2 martori (nu rude), proces verbal, poze.
Oh, dificil! Scoaterea de sub tensiune presupune accesul la DVR, care se afla intr-o nisa in perete, in spatele unui seif de 80 de kg. (da, ati ghicit, al dansului). Deci, accidentul presupune efort...
Dezactivarea la care va referiti ar insemna demontarea camerelor? Nu intentionam asta, dar daca forta majora o impune...
Stimata doamna, atata timp cat locuinta e cumparata in timpul casatoriei ea se presupune a fi bun comun in devalmasie daca nu ati schimbat regimul legal matrimonial.
Asta inseamna ca ambii aveti drepturi asupra proprietatii, egale, atata timp cat nu se cunoaste care cat a contribuit.
Mai mult decat asta, apararea vietii private nu are legatura cu proprietatea; daca maine vine proprietarul me sa isi protejeze proprietatea lui si-mi instaleaza camere in casa?
Intimitatea mea are legatura cu locul unde ea e normal sa se desfasoare, anume la domiciliul meu, indiferent ca sunt proprietar, chirias sau tolerat. Nu banii pe acre ii platesc imi dau dreptul la viata privata, aceasta fiind un drept nepatrimonial.
In consecinta, daca un coproprietar sot are dreptul a viola, celalalt sot/proprietar are acelasi drept de a dezviola.
Nu as pune un servetel pe el, nu i-as da termen, caci am dreptul si in seara asta sa ma plimb in propria lenjerie fara sa ma vada unul cu care am avut o relatie dar de care m-am despartit in fapt...
Le-as dezactiva intr-un mod in care sa nu le stric, fie ca asta ar insemna sa stau cu siguranta scoasa pe prize. DUPA aceea l-as informa despre ce am facut si de ce. In linii mari.
Aveti un avocat in divort? caci sincer, ar fi necesar dupa cum pare.
Despre copii: nu purtati discutii cu el in preajma copiilor, nu le face bine. Discutiile de adulti sunt intre adulti si timpul cu copiii e timp cu si despre ei.
In aceste cazuri de urgenta si atentat la viata dv. privata, puteti cere si daune; iar masurile luate trebuie sa fie cat mai urgente si transante. Trebuie sa va sunati avocatul de divort si sa interziceti imediat firmei montatoare sa continue munca sub amenintarea ca le cereti daune.
Aveti drepturi si nu castigati nimic daca incercati sa le obtineti cu o intarziere de cateva zile. Ba mai mult, o instanta va putea vedea ca daca 5 zile ati putut trai cu camerele, nu a fost o tragedie.