avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pentru parasirea domiciliului conjugal de catre sotie

ce pot face in situatia de fata sotia mea a parasit domiciliul conjugal?as dori sa divortez pot pune ca acuzatie aceasta fapta
Va multumesc.Ea poate sa invoce si alt motiv?Ar putea sa ceara ceva in proces?bunuri materiale nu avem dobandite in timpul casatoriei.
Ar putea sa ceara ceva in proces?

In cazul in care aveti copii minori, ar putea cere incredintarea copiilor si stabilirea unei pensii de intretinere.
In caz contrar, nu poate cere nimic.
Daca nu aveti bunuri comune, nici problema partajului nu exista.
Este foarte probabil ca ea sa invoce alt motiv, de exemplu ca erati violent sau orice altceva insa dvs aveti avantajul ca ea a fost cea care a facut primul pas, parasind domiciliul conjugal. Dupa parerea mea aveti sanse la desfacerea casatoriei
din culpa exclusiva a sotiei.
Parasirea nejustificata a domiciliului conjugal conduce catre culpa exclusiva a sotiei , iar partea care cade in pretentii (pierde procesul) suporta cheltuielile de judecata.
Ultima modificare: Joi, 2 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Da, asa e, Ioana... insa fiecare are o justificare la baza fiecarei actiuni intreprinse...
Asa incat, sotia are o motivatie pentru ca a plecat si, in masura in care motivatia se dovedeste intemeiata sau nu, se va proba si culpa exclusiva sau ba.
In practica, instantele admit actiunile din culpa exclusiva foarte rar si pe motive foarte "grele". Si pentru ca psihologic niciodata nu e vina unuia singur intr-o relatie, uneori instantele vad ca o chestiune de orgoliu introducerea unei cereri de desfacere casatorie din culpa exclusiva...
IN plus, acest tip agresiv de abordare a problemei alimenteaza furia, ducand la un timp de vindecare mai mare, asa incat nici pentru cel ce introduce o astfel de cerere nu e benefica.
Eu as introduce culpa comuna... e greu de demonstrat ca ai facut tot posibilul sa o aduci pe nevasta inapoi, iar daca nu ai facut, iata culpa comuna.

Alte discuții în legătură

Divort si incredintare minor atomica_8700 atomica_8700 buna ziua.sunt casatorita de 2 ani,am un copil de 4 luni iar sotul a plecat de acasa.as vrea sa stiu ce acte trebuie pt inaintarea divortului si cum sa obtin ... (vezi toată discuția)
Divort parasirea domiciuliului conjugal lisnik_19 lisnik_19 buna ziua am o intrebaresunt cetatean al r.m si sunt casatorita cu cetatean roman. eu lam parasit si lam rugat sa div amiabil si el ma ameninta ca da div ca ... (vezi toată discuția)
Divort culpa comuna ContSters274581 ContSters274581 Vreau sa divortez dar sotul nu doreste din motive de ordin material cred eu.Cum ar fi mai bine sa procedez/? Nu doresc despagubiri doar sa divortez.El are ... (vezi toată discuția)