avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cerere de recunoastere a copilului
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cerere de recunoastere a copilului

buna ziua.am trait in concubinaj cu cineva,am ramas gravida.la inceput totul a fost bine.insa tatal copilului a plecat in alta tara iar acum refuza orice contact cu mine.refuza sa stie de copil.nu vrea sa il recunoasca.urmeaza sa nasc in martie.tatal va veni in tara prin iunie.in cazul in care tatal in continuare nu vrea copilul,chemandu-l in instanta pot sa ii cer sa recunoasca copilul in urma unui test adn ce dovedeste ca e si al lui si sa plateasca pensia alimentara? tatal copilului mi-a trimis declaratie in scris ca nu vrea sa stie nimic de copil si ca degeaba il chem in instanta ca nu se va prezenta.cum pot sa fac sa faca testul adn si ca copilul sa ii poarta numele urmand sa plateasca si pensia alimentara?el refuzand orice contact.se poate face ceva?daca il dau in judecata,el a zis clar ca nu se va prezenta ca nu ii pasa.eu ce pot sa fac? va rog frumos raspundeti-mi.va multumesc anticipat
se poate judeca chiar si in cazul in care el nu este prezent la proces si refuza participarea?
da.
permiteti-mi va rog sa va intreb..el refuzand sa participe la proces,cum voi putea sa cer recunoasterea copilului si o pensie alimentara,daca el refuza existenta copilului?exista vre-o lege care sa ma ajute?el refuzand orice contact
orice proces se poate judeca in lipsa daca partea a ost legal citata la primul termen de judecata. cat despre cum se vor administra probatoriuille in speta nu ma pot pronunta , deoarece nu cunosc cazul in speta. in instanta probele se administreaza in contradictoriu, ADN-ul este una dintre ele, dar mai exista si altele....asta va poate spune pe larg un avocat la cazul in speta...nu exista legi pentru fiecare caz in speta, exista avocati care sa va gestioneze adminsitrarea probatoriului chiar si in ipoteza in care el nu se prezinta . insa asta nu se face prin invocarea unei legi anume, ci printr-o intreaga strategie, adaptata cazului in speta
Mai stati si mai cugetati.
In primul rand, legal, acum nu exista nici un copil. Poate spune cate in luna si in stele. Poate cand va exista un copil se va razgandi.
In al doilea rand sa zicem ca dispuneti de banii respectivi si obtineti stabilirea paternitatii si tatal, in continuare, nu va vrea sa stie de copil, dar dvs veti vrea sa mergeti in concediu in Bulgaria (nu e nici departe si nici scump) - nu veti putea fara acordul tatalui.
Sau veti dori sa-l inscrieti la scoala - alte explicatii ca de ce nu aveti si semnatura tatalui pe cerere.
Sau veti vrea sa emigrati intr-o tara in care vaccinarea se face cu acordul ambilor parinti - de unde il veti scoate?
Sau, ca sa ajungem si la cele complicate, va va intreba copilul de ce pe el in cheama X si pe dvs va cheama Y? si veti umbla alte tribunale ca sa obtineti schimbarea numelui copilului - ca sa-l cheme ca pe dvs.
Sau va veti casatori cu cineva care va vrea sa fie tata pentru copilul dvs si nu va putea sa-l adopte pentru ca tatal din certificat nu-si va da acordul.
Sau se va trezi tatal din certificat ca vrea ca locuinta copilului sa fie la el si dvs sa aveti drept de vizitare.
Sau ca vrea 2 luni vacanta la el.
Sau, sau, sau - dati un search ca sa aflati ce greu se obtine autoritatea parinteasca exclusiva dupa ce tatal a recunoscut copilul.
Peste ani daca va cheama tatal biologic in instanta o sa va cheme pe cheltuiala lui ca sa faca ceea e vreti dvs sa faca - de ce vreti sa ii oferiti totul pe tava?
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Despre paternitate Calin2130 Calin2130 Buna ziua.Speta este in felul urmator: Femeia are o relatie amoroasa si ramane insarcinata cu respectivul,dar afla dupa ce nu mai sunt impreuna.Copilul este ... (vezi toată discuția)
Stabilire paternitate / pensie alimentara situatia este urmatoarea> astept un bb. tatal biologic, fostul prieten, nu vrea sa recunoasca copilul. nu stiu cum se procedeaza. la momentul nasterii ... (vezi toată discuția)
Cum se poate obține pensie de întreținere de la un tată care nu și-a recunoscut copilul? Mirabela15 Mirabela15 Buna as dori sa intreb si eu in legatura cu pensia alimentara pt bebe.Daca e trecut pe numele meu in certificat si tatal nu a vrut sa il recunoasca ce e de ... (vezi toată discuția)