avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 597 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Cum procedez pentru a face buletin unui prieten la ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Cum procedez pentru a face buletin unui prieten la domiciliul meu si care sunt riscurile?

buna!ce m-i se poate intampla daca ii fac buletin unui prieten la domiciliul meu?ce trebuie sa fac pentru asta?si la ce ma oblig eu sau el?
Cel mai recent răspuns: Carmen G , utilizator 16:08, 4 Decembrie 2013
Daca va referiti la conditionarea eliberarii certificatului fiscal de amenzilor, da, este legala. Nu se poate vinde un bun din categoria celor enumerate mai jos fara certificat fiscal (teren, cladire sau masina) iar daca cineva care are datorii la bugetul local totusi reuseste sa vanda, actul / contractul de vanzare-cumparare este nul.

Art. 113 din Codul de procedura fiscala:
(4) Pentru înstrăinarea dreptului de proprietate asupra clădirilor, terenurilor şi a mijloacelor de transport, contribuabilii trebuie să prezinte certificate de atestare fiscală prin care să se ateste achitarea tuturor obligaţiilor fiscale de plată datorate autorităţii administraţiei publice locale în a cărei rază se află înregistrat fiscal bunul ce se înstrăinează, potrivit alin. (2), inclusiv sumele reprezentând amenzi existente în evidenţa organului fiscal. Pentru bunul care se înstrăinează, impozitul datorat este cel recalculat pentru a reflecta perioada din an în care impozitul se aplică persoanei care înstrăinează, potrivit Codului fiscal.
(5) Actele prin care se înstrăinează clădiri, terenuri, respectiv mijloace de transport, cu încălcarea prevederilor alin. (4), sunt nule de drept.
N-a comentat nimeni la fisc referitor la prostia conform careia eu trebuie sa-i achit amenzile lu' frate-miu ca sa imi pot vinde propria masina?
E o interpretare ad prostiam, dupa mine. Daca discutam despre certificatul fiscal al unui contribuabil, acesta trebuie sa se refere la acel contribuabil si nu la mama lui sau la amanta. Datoriile trebuie sa fie ale contribuabilului, ca datoriile nu sunt ale unui domiciliu sau ale unui imobil.
Daca nu comenteaza nimeni, sigur ca mergem inainte asa.
Eu stau in chirie, am domiciliul aici, ar trebui sa achit pentru un certificat fiscal toate datoriile proprietarului? De unde pana unde reiese asta?
Pe cuvant daca nu merita dat in judecata fiscul pentru recuperarea platii...
Eu am spus EXACT ceea ce s-a intamplat, am fost sa achit impozitul la casa si am constatat ca am o amenda pe adresa respectiva, amenda care nu era a mea, era a domnisoarei care i-am facut binele (de unde si vorba cu facerea de bine......), in anul urmator am fost sa achit impozitul la casa si am constatat ca aveam si o masina inmatriculata pe acea adresa, asta fara sa ma anunte macar.
In alta zi m-am trezit cu un politist la usa ca sa ii inmaneze o invitatie la politia din Timisoara pentru ca acea masina a fost parcata pe trecerea de pietoni, nu de catre prietena nepotului pentru ca nu avea carnet, de fratele ei, dar fiind masina pe numele ei au ajuns la mine.
Cine face ca mine, ca mine sa pateasca!! X-(#-o

E o interpretare ad prostiam, dupa mine. Daca discutam despre certificatul fiscal al unui contribuabil, acesta trebuie sa se refere la acel contribuabil si nu la mama lui sau la amanta. Datoriile trebuie sa fie ale contribuabilului, ca datoriile nu sunt ale unui domiciliu sau ale unui imobil.

Corect ce spuneti, dar acel contribuabil nu trebuie sa faca buletin la 100 de delicventi si dupa aceea sa ridice din umeri, daca bagi pe cineva in casa raspunzi pentru el.
Fiscul de la cine sa recupereze amenzile?
Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
ContSters241232, utilizator
Sunt de aceeasi parere cu Avlil, ca este o interpretare abuziva a codului de procedura fiscala sa conditionezi vanzarea unui bun propriu de obligatiile fiscale ale altcuiva care are domiciliul acolo.
Din pacate asta este realitatea, uneori nici adeverinte nu le elibereaza oamenilor fara sa incerce sa ii oblige sa plateasca acele obligatii iar pentru asta nu au nicio scuza.
Acea prostie in legislatie va supravietui pana cineva se va supara si va merge cu procesele pana la CEDO. Deci daca iau un chirias, legal cu mutatie si acesta nu isi plateste amenzile eu ca proprietar trebuie sa le achit daca vreau sa vand?! E complet absurd.

Alte discuții în legătură

Radiere auto de la primarie Aurel.207 Aurel.207 Buna ziua! As dori si eu ajutor (sfaturi) in urmatoarea situatie: Am vandut un autoturism si cei de la primarie nu vor sa mi l scoata de la impozit cum ca as ... (vezi toată discuția)
Eliberare documente gnr gnr am si eu o nelamurire daca stie cineva...cand vinzi o masina iti trebuie de la primarie neinceperea urmarii penale fara de care nu o poti inscrie masina...daca ... (vezi toată discuția)
Fiscal auto Diana Pilat Diana Pilat Buna ziua,am o întrebare în legătură cu fiscalul pt o mașină înmatriculată în România ,că sa il elibereze trebuie obligatoriu plătite toate taxele ... (vezi toată discuția)