avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1041 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ,,santaj "contract de munca.......
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

,,santaj "contract de munca.......

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca e normal ca administratorul societatii unde lucrez sa imi modifice c.m de la 720 la 360 fara sa-mi ceara acordul in prealabil , motivul fiind taxele catre stat prea mari .Sunt singura angajata.
In fine , n-am fost de acord, nu am semnat , in cazul asta santajandu-ma ca de-acum incolo voi fi platita oricum la jumatate din salariu pt ca nu am acceptat sa-l ,,sprijin" .
Am cerut concediul care mi se cuvine ( de 3 ani jumate lucrez in cadrul firmei) si nu a fost de acord sa mi-l dea pe tot anul ,ci doar pe trei luni adica din ianuarie pana acum( stiti cum se lucreaza pt patron,mai mult fara drepturi).Mentionez ca timp de doi ani nu am avut concediu deloc si nici banii pe el nu i-am primit niciodata iar in 2008 doar o saptamana iar diferenta nu a fost platita.
In acest caz , dupa terminarea concediului de o saptamana cat mi-au acordat , vreau sa depun demisia , pt ca nu mai rezist , aceasta fiind doar una din problemele cu care m-am confruntat de cand lucrez acolo.
Intrebarea mea este , pe data de 10 expira timpul acordat concediului (7 zile) ,cand trebuie sa depun demisia sau cum se procedeaza, pt ca am ajuns sa fac caderi de calciu pe fond de stres si sanatatea nu-mi mai permite sa mai lucrez acolo .
Va multumesc pt atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:13, 7 Mai 2009
Mi se pare extrem de mult cat spuneti ca plateste angajatorul :927....
Pt salariul minin???......D.zeule mare , in ce lume traim???
Cred ca s-a produs o eroare aici pt ca eu am vazut statul de plata si toate cheltuielile au ajuns la 700 de lei aprox , pt trei persoane adica eu , unicul angajat si sefii , amandoi avand un salariu de 270 lei , nefiind platitori de asigurari avand post de administratori deci.....
O sa ma prezint la ITM sa ma interesez ce drepturi am , ca nu mai inteleg nimic
Ati inteles eronat. suma de 927 lei este alcatuta din salariul dvs. net de 544 + 176 lei contributiile angajatului ( retinute din salariu sau de 720 ) + 207 lei contributiile angajatorului datarate statului.
Din simpla citire a statului nu aveti cum sa vedeti contributiile toate datorare.
Concediul medical conduce la reducerea numarului de zile de co la acre aveti dreptul pe an
crimson a scris:

Pentru un salariu de 720 lei brut, angajatorul plateste 207 lei.
Pentru ca dvs sa primiti in mana 544 lei, angajatorul plateste intr-o luna, in total, 927 lei.
.

Chiar daca pentru un angajator cheltuielile cu salariul la minimul posibil pentru o persoana calificata este de 927 lei se uita cel mai important lucru : SALARIATUL PRODUCE ACEST SALARIU, si chiar si restul cheltuielilor din societate. Cat timp un angajator nu renunta la societate trebuie sa plateasca salariul si contributiile eferente, care de fapt si de drept nu sunt produse da patron ci de salariat, nu sunt date din marinimia lui ca renta viagera ;)
Ultima modificare: Luni, 6 Aprilie 2009
adelaida_07, utilizator
N-am contestat si nu voi contesta nici o secunda ca salariatii nu sunt cei care produc acesti bani intr-o firma, altmiteri cel/cei care au infiintat firma se descurcau singur(i) sa faca profit. ;)
Si nici nu a fost intentia mea vreo clipa sa sugerez ca, angajatorul in marinimia lui, plateste acesti bani care nu ar fi pe merit si in masura muncii depuse.

Dar cand vad asemenea preconceptii total rupte de realitate, cum sunt cele ale userului My_la, care nu sunt decat o consecinta a necunoasterii notiunilor elementare privind relatiile de munca, simt nevoia sa reactionez prin a informa ca nici pentru angajator lucrurile nu sunt asa roz cum cred multi angajati in tara asta.

Oricat de greu v-ar veni sa credeti stimata doamna My_la, pentru un salariu de 720 lei brut , din care dvs ramaneti in mana cu 544 lei, angajatorul scoate "din buzunar" 927 lei. Aveti libertatea sa verificati, ITM-ul va confirma cele spuse de mine/noi.

@ MY_la : Pentru ca intuiesc o noua confuzie legat de cifre aici. cand spun 927 lei scoate din buzunar angajatorul pentru un salariu de 720 lei brut, asta inseamna ca din 927 lei: 544 va revin dvs in mana (restul de 176 dvs ii platiti la stat-insa de acest aspect se ocupa angajatorul) iar 207 lei ii plateste angajatorul la stat.

Doamne Dumnezeule ,dar aici eu nu vorbeam de cat il ajunge pe angajator cu tot cu salariul pe care mi-l da pt ca e normal sa mi-l dea.Eu vb de ceea ce ii revine lui ca obligatie sa plateasca catre stat (CAS-urile), in afara salariului minim.
Pe mine nu ma intereseaza cat il ajunge per total , pt ca exista un profit in societate si eu zic ca am o contributie majora la acest lucru si e normal sa fiu platita pt munca prestata.
Poate nu am dat eu toate detaliile legate de acest lucru , dar el , pana acum m-a platit cu cat scrie exact in cartea de munca adica 720 lei si nu 544 cat ar revenii fara taxe dar nu pt ca am stea in frunte , ci pt ca si eu muncesc peste 200 de ore pe luna si asa a fost intelegerea, iar acum vrea sa ma plateasca cu exact 544 la acelasi program , drept ,,pedeapsa" ca nu am acceptat sa -mi modifice salariul la 360 ca sa mai scuteasca taxele .

Dar cand vad asemenea preconceptii total rupte de realitate, cum sunt cele ale userului My_la, care nu sunt decat o consecinta a necunoasterii notiunilor elementare privind relatiile de munca, simt nevoia sa reactionez prin a informa ca nici pentru angajator lucrurile nu sunt asa roz cum cred multi angajati in tara asta.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Si inca ceva , cu scuzele de rigoare.Stimate domn/doamna ,,crimson" , tocmai necunoasterea acestor notiuni elementare m-au adus pe acest forum iar daca dvs credeti ca nu ma puteti ajuta , pt ca asta era ideea, va rog sa nu mai fiti atat de aspru in comentarii pt ca sincer , chiar nu de acest lucru am nevoie in aceste momente.
Chiar mi-e extrem de dificil sa iau o hotarare acum ,pt ca ceea ce-mi mi se impune vis-a-vis de necesitatile mele , sunt complet doua lucruri paralele si incercam doar sa ma lamuresc cu privire la drepturile ce-mi revin si in felul asta sa stiu ce am de facut.Muncesc de relativ putin timp iar legile sunt atat de complicate si interpretabile si angajatorii fac tot posibilul sa iasa doar ei in castig incat , e greu sa stabilesti cine are dreptate si cine nu.
Scuze daca nu m-am exprimat corect dar eu ma adresez doar celor care chiar sunt in masura sa ma ajute cu un sfat de bun simt si le multumesc inca o data pt acest lucru.

Alte discuții în legătură

Calcul taxe diablo diablo Buna ziua, pentru un salariu brut de 720 de ron, ce suma reprezinta toate taxele sau mai bine zis care e suma neta care ramane dupa plata taxelor? Va ... (vezi toată discuția)
Care este cuantumul contributiilor salariale stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea:am lucrat cu carte de munca din 2004 si pana in aprilie 2009 cu norma intreaga , iar din aprilie ... (vezi toată discuția)
Demisie alphinista alphinista buna ziua va rog sa-mi raspunde-ti daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.lucrez la o firma cu un contract de munca pe termen nedeterminat.am depus demisia ... (vezi toată discuția)