Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca e normal ca administratorul societatii unde lucrez sa imi modifice c.m de la 720 la 360 fara sa-mi ceara acordul in prealabil , motivul fiind taxele catre stat prea mari .Sunt singura angajata.
In fine , n-am fost de acord, nu am semnat , in cazul asta santajandu-ma ca de-acum incolo voi fi platita oricum la jumatate din salariu pt ca nu am acceptat sa-l ,,sprijin" .
Am cerut concediul care mi se cuvine ( de 3 ani jumate lucrez in cadrul firmei) si nu a fost de acord sa mi-l dea pe tot anul ,ci doar pe trei luni adica din ianuarie pana acum( stiti cum se lucreaza pt patron,mai mult fara drepturi).Mentionez ca timp de doi ani nu am avut concediu deloc si nici banii pe el nu i-am primit niciodata iar in 2008 doar o saptamana iar diferenta nu a fost platita.
In acest caz , dupa terminarea concediului de o saptamana cat mi-au acordat , vreau sa depun demisia , pt ca nu mai rezist , aceasta fiind doar una din problemele cu care m-am confruntat de cand lucrez acolo.
Intrebarea mea este , pe data de 10 expira timpul acordat concediului (7 zile) ,cand trebuie sa depun demisia sau cum se procedeaza, pt ca am ajuns sa fac caderi de calciu pe fond de stres si sanatatea nu-mi mai permite sa mai lucrez acolo .
Va multumesc pt atentia acordata.
:offtopic:
Nu mai postati mesaje succesive. Daca doriti sa adaugati ceva dupa ce ati trimis mesajul folositi optiunea EDITEAZA.
Pe acest forum intrebarile se pun pentru toti utilizatorii nu aveti posibilitatea de a alege un anume consultant decat daca folositi optiunea mesaj privat si atunci veti primi raspuns doar de la persoanele carora l-ati trimis mesajul
Ati citat ceva din ce-am scris fara a intelege esenta mesajului.
Scopul mesajului meu nu a fost nici pe departe acela de-a va critica sau de-a va mustra ca nu cunoasteti legislatia in domeniu, ci acela de-a va informa, asa cum reiese si din quotul dvs la mesajul meu, pentru ca acesta este si motivul pentru care va aflati pe acest forum: sa va informati pentru a putea lua decizia cea mai buna pentru dvs.
Motivul pentru care dvs pana acum primeati 720 lei in mana, cat este pe cartea de munca cum spuneti dvs, este faptul ca restul de bani de la 544 la 720 ii primeati "la negru". Pentru refuzul dvs de-a accepta injumatatirea timpului de munca, angajatorul "va pedepseste" acum prin a nu va mai da acei bani.
Daca credeti ca puteti dovedi faptul ca primeati 720 lei in mana, puteti incepe prin a face o sesizare la ITM si chiar actiona in judecata angajatorul, pentru ca practica aceasta din partea angajatorului se poate incadrata inclusiv sub incidenta evaziunii fiscale.
Eu va doresc mult succes in rezolvarea problemelor dvs cu actualul angajator.
Va multumesc frumos pt raspunsuri .Sper ca nu am suparat pe nimeni cu intrebarile mele dar sunt intrebari de ,,necunoscator" exact cum va spuneam mai inainte.
Multumesc d.lui ,,crimson" pt rabdare ......tuturor de fapt.Sa aveti o zi frumoasa.
Ok , sorry.....atunci trebuie sa va daruiesc un miel...si-asa vine Pastele.Glumesc...:D
Dupa toate cate am intrebat, sefii m-au sunat astazi cerandu-si scuze pt cele petrecute .....
Au pus totul pe seama unor probleme foarte grave din familie si pot sa zic ca nu stiu ce sa mai cred.......
Multumesc pt incurajari .
Calcul taxe
diablo
Buna ziua,
pentru un salariu brut de 720 de ron, ce suma reprezinta toate taxele sau mai bine zis care e suma neta care ramane dupa plata taxelor?
Va ... (vezi toată discuția)
Demisie
alphinista
buna ziua va rog sa-mi raspunde-ti daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.lucrez la o firma cu un contract de munca pe termen nedeterminat.am depus demisia ... (vezi toată discuția)