avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1054 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... ,,santaj "contract de munca.......
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

,,santaj "contract de munca.......

Buna ziua
Va rog sa imi spuneti daca e normal ca administratorul societatii unde lucrez sa imi modifice c.m de la 720 la 360 fara sa-mi ceara acordul in prealabil , motivul fiind taxele catre stat prea mari .Sunt singura angajata.
In fine , n-am fost de acord, nu am semnat , in cazul asta santajandu-ma ca de-acum incolo voi fi platita oricum la jumatate din salariu pt ca nu am acceptat sa-l ,,sprijin" .
Am cerut concediul care mi se cuvine ( de 3 ani jumate lucrez in cadrul firmei) si nu a fost de acord sa mi-l dea pe tot anul ,ci doar pe trei luni adica din ianuarie pana acum( stiti cum se lucreaza pt patron,mai mult fara drepturi).Mentionez ca timp de doi ani nu am avut concediu deloc si nici banii pe el nu i-am primit niciodata iar in 2008 doar o saptamana iar diferenta nu a fost platita.
In acest caz , dupa terminarea concediului de o saptamana cat mi-au acordat , vreau sa depun demisia , pt ca nu mai rezist , aceasta fiind doar una din problemele cu care m-am confruntat de cand lucrez acolo.
Intrebarea mea este , pe data de 10 expira timpul acordat concediului (7 zile) ,cand trebuie sa depun demisia sau cum se procedeaza, pt ca am ajuns sa fac caderi de calciu pe fond de stres si sanatatea nu-mi mai permite sa mai lucrez acolo .
Va multumesc pt atentia acordata.
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 09:13, 7 Mai 2009
Buna am o intrebare :Am fost ieri la ITM si am constatat ca de 2 ani de cand lucrez ,nu am inca carte de munca .......ce pot face in acest caz ? si daca imi puteti explica cu concediul de odihna platit ,cine il plateste si daca nu lam luat niciodat a in 2 ani ..ce pot face ? va rog sa ma lamuriti ca cei pt care lucrez imi spun doar ca nu au banii ca sa imi dea pe concediu
Ultima modificare: Vineri, 8 Mai 2009
julyanaaxi, utilizator
Daca sunteti angajat la ONG cu contract de munca, atunci se platesc toate contributiile datorate la orice contract de munca, nu se face diferentiere intre tipul de angajatori.
Va rog sa ma ajutati,unde ma pot adresa in cazul meu,deci angajatorul nu ma platit 3 luni,mi-m dat demisia.ce fac?Va multumesc anticipat.
Il puteti actiona pe angajator in judecata la tribunalul din judetul unde aveti domiciliul sau resedinta. Fiind litigiu de munca nu platiti taxe.
lore2010 a scris:

Va rog sa ma ajutati,unde ma pot adresa in cazul meu,deci angajatorul nu ma platit 3 luni,mi-m dat demisia.ce fac?Va multumesc anticipat.

fie depuneti o sesizare la ITM , fie deschideti o actiune in justitie impotriva fostului angajator pentru a fi obligat sa va achita drepturile salariale restante. Actiunea se depune in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va achite salariul.

Alte discuții în legătură

Calcul taxe diablo diablo Buna ziua, pentru un salariu brut de 720 de ron, ce suma reprezinta toate taxele sau mai bine zis care e suma neta care ramane dupa plata taxelor? Va ... (vezi toată discuția)
Care este cuantumul contributiilor salariale stancu  georgeta stancu georgeta Buna ziua! Situatia mea este urmatoarea:am lucrat cu carte de munca din 2004 si pana in aprilie 2009 cu norma intreaga , iar din aprilie ... (vezi toată discuția)
Demisie alphinista alphinista buna ziua va rog sa-mi raspunde-ti daca puteti sa ma ajutati intr-o problema.lucrez la o firma cu un contract de munca pe termen nedeterminat.am depus demisia ... (vezi toată discuția)