buna-ziua. acum 4 luni am depus o plangere penala la Parchet pentru abandon de familie impotriva fostului sot, care imi trimite o pensie lunara de 34 lei, de 7 luni incoace,si pana acum. acum 4 zile am primit o rezolutie de la Parchet, cum ca nu este abandon de familie, si nu s-a dovedit termenul de rea-credinta, fostul sot dovedind ca beneficiaza de un ajutor social de 136 lei. copilul meu are 8 ani,si merge la scoala, eu neavand venituri, si facand eforturi disperate sa imi tin copilul in scoala, am fost la un avocat,si mi-a facut o contestatie la solutie, aratand ca solutia e nelegala si neintemeiata,sotul fiind apt de munca,si-a scos ajutor social,tocmai ca sa nu mai imi trimita pensia. ca urmare,am cerut o pensie minima . ce sanse am cu aceasta contestatie, va fi anulata rezolutia,sau nu. multumesc.
Daca nu aveti drept de munca, sigur ca nimeni nu va angajeaza. scriseserati ca nu aveti venituri, de aceea am intrebat, insa venit aveti, ca e mic ca si inexistent e altceva.
Incercati sa aplicati si pt alte ajutoare de la primarie- alocatii complementare etc.
Cat i s-a stabilit fostului sot sa plateasca ?
in anul 2011 a fost obligat sa plateasca fostul sot 1/4 din venitul net realizat de acesta. la data respectiva era incadrat in munca, si a platit din salariul sau o patrime din salariul lui, dar la scurt timp a fost dat afara de la munca. apoi s-a angajat in alta uzina, si tot asa imi platea un sfert din salariu, inca vreo jumatate de an, apoi a fost bagat in somaj, a luat somaj 1 an de zile, dupa care, de cand a iesit din somaj, de 7 luni, imi trimite lunar suma de 34 lei lunar. l-am dat si in judecata din luna iulie, invederand instantei ca fostul sot nu mai are salariu, si am cerut pensia raportata la minimul pe economie, dar merge f. greu in instanta, nici acum nu am primit nici prima citatie, fiind un nou cod civil, judecatorul cere multe acte, etc. in instanta voi reusi macar acolo sa mi se fixeze o suma, sau si acolo voi intampina greutati. multumesc.
Doamnă, reţineţi sfatul anterior, cu judecata nu veţi rezolva nimic, fiindcă din cele spuse de dvs., tatăl minorului este de bună credinţă şi de-a lungul anilor, a plătit pensia alimentară; chiar daca se stabileşte pensie alimentară raportat la salariul minim pe economie, daca domnul nu are loc de muncă, nu are de unde plăti.
Nu veti convinge ca nu va plateste din rea credinta, insistati degeaba pe parte penala.
In ce priveste judecata, se va hotari cu putin noroc sa va plateasca de la data introducerii cererii, iar pensia maxima ce se poate hotari, va fi raportata la salariul minim pe economie, 1/4 din acesta.
Daca nu are bunuri si nu aveti de unde executa, va intoarceti in acelasi loc unde sunteti azi.
Mai degraba incercati cu vorba buna sa ma stoarceti niste bani de la el.