buna ziua, am cumparat un telefon de pe okazii cu suma de 600 ron acesta era stipulat ca fiind perfect functional si ca nota informativa 9.5 din 10 . cand l-am primit am constatat ca este un telefon nefunctional fara incarcator fara accesorii asa cum in anunt era specificat ca va fi cu toate accesoriile. Am contactat vanzatorul care nu mia mai ridicat telefonul etc etc. Am depus plangerea la politie am fost citat sa dau o declaratie si asta acum 1 luna a fost de atunci nici o veste !!! Am sunat doamna care mia preluat plangerea si a zis ca find pe raza sectorului 2 bucuresti , iar eu in Oradea judet bihor dureaza minim 1 luna pana sa primesc vreun raspuns de acolo ( printre altele cei de la politie m-au primit oarecum razand ca ``eu chiar credeam ca la bani astia o sa iau un telefon bun? si chestii de genu ..... ca oricum asta nu va rezolva nimic ca suma e prea mica si ca nu se va intampla nimic cu cel care mi la vandut . Am atasat la plamgere toate conversatiile cu vanzatorul din care reiese clar ca am fost inselat , am atasat chitantele de la posta cu greutatea coletului din care reiese ca nu continea si incarcator ci doar telefonul etc etc.. Chiar asa sa fie ? sa nu imi recuperez bani niciodata ? atunci probabil si eu o voi vinde a fel pe net stiind ca nu patesc nimic. Intrebarea ar fi daca pot face ceva sa grabesc lucrurile ... va multumesc
nu se pune problema de garantia de livrare ... nici macar termenuld e returnare! Credeti-ma daca aveam alta solutie nu ajungeam la politie .... Acum intrebarea e ce pot face findca plangerea e depusa deja de peste o luna si inca nimeni nu am contactat in legatura cu nimic
La fel am patit si eu si cu o suma de 1200 lei . Dupa 7 luni de zile am primit raspuns de la o D-na procuror ca a acordat NUP impotriva faptasului pt ca valoarea prejudiciului este una mica si ca faptuitorul nu reprezinta un pericol social.
deci ce sa se inteleaga ? ca daca esti inselat cu sume de 200-300-1000 ron cel care te inseala e bine mersi ? indiferent cat de evident si argumentat cu probe este inselaciunea respectiva ?....Tind sa cred ca ``legea`` creaza infractorii.... cu astfel de solutii . Deci in principiu ...sa nici nu ma astept ca respectivul va pati ceva si imi va inapoia prejudiciul ca sa isi usureze situatia .... :( ...Poate ar trebui sa pun si eu de vanzare produsul primit asa cum la pus el ?:)))
Incercati pe viitor sa nu platiti in avans bunurile comandate prin internet de la persoane necunoscute, folositi un serviciu de curier cu plata ramburs ce permite deschiderea coletului la primire si platiti pentru marfa numai dupa ce va asigurati ca ati primit ce ati comandat, trebuie sa cunoasteti riscurile la care sunteti expus atunci cand obisnuiti sa faceti cumparaturi online de pe aceste situri si este bine sa va luati toate masurile de precautie necesare, odata inselat greu sa mai recuperati prejudiciul, asta este adevarul, din pacate.