avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 873 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copil cu pãrinþi necãsãtoriþi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copil cu pãrinþi necãsãtoriþi

Buna ziua. Sunt necăsătorită, am un copil recunoscut de tatăl lui, dar la a cărui creştere nu participă deloc. Nu locuim împreună. Ce drepturi are tatăl asupra copilului în acest context?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:44, 10 Decembrie 2013
În medie, 1 dată pe săptămână vrea să vină la baia copilului. În week-end, 1 zi îl scoate la plimbare. De cheltuieli nu-l interesează, decât dacă îi cer. Condiţionează prezenţa lui în viaţa copilului de părinţii mei, adică el vine dacă nu vin şi părinţii mei şi vrea să vadă contractul de vânzare-cumpărare a acestei locuinţe, să se asigure că este pe numele meu.
ce treaba are el cu locuinta ? :-/
In rest, daca nu se intelege cu parintii, e bine sa evitati sa se intalneasca. Un program de vizita va obtine oricum in instanta, e mai bine sa acceptati sa vina, sa nu para ca va deranjeaza.
Ar fi frumos sa vina de la el, sa aiba el dorinta sa contribuie, daca n-o face, asta e, cereti-i.
Lucreaza unde va cu carte de munca ? stiti cat castiga ?
I-am spus mereu că are întâietate, poate veni oricând şi oricât doreşte. Mi-l doresc în viaţa copilului, nu sunt absurdă. Din cauza unor conflicte cu părinţii mei, vrea să se asigure că această casă este pe numele meu, nu al lor...nici eu nu pot pricepe această logică.
ªi da, este angajat, câştigă undeva la 1800 ron.
Pe ce nume e casa, nu e treaba lui, ce puteti face e sa evitati intalnirea dintre ei.
Daca el contribuie cu o suma in jur de 400 de lei, e ok, nu merita sa il actionati in judecata, probabi ca in contract n-are mai mult decat minimul pe ec, ceea ce face ca pensia sa nu fie mai mare de 160 de lei.
In caz ca dvs patiti ceva copilul mosteneste apartamentul si atunci va avea interesul sa se intereseze si ingrijeasca de copil.Daca e si minor o sa ceara custodia lui ca sa ii administreze apartamentul in calitate de tutore.Este dl interesat doar de partea materiala si atat.
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
justice86, utilizator

Alte discuții în legătură

Partaj ... copil toricelli toricelli Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti cum as putea sa procedez in urmatoarea situatie: Sunt mamica unei fetite de doi ani recunoscuta de tatal ei de care m-am ... (vezi toată discuția)
Probleme vizite minor 25Maria23 25Maria23 Buna ziua, Desi am acceptat de fiecare data \"cerintele\" de vizitare ale biologicului, acesta a inceput sa creeze probleme. A vazut copilul de 4 ori in 2 ... (vezi toată discuția)
Drept de vizita tata adria3asmel adria3asmel In urma divortului ex-ul a obtinut un anumit program de vizitare care il nemultumeste. Deoarece casa in care am locuit este doar pe numele lui, eu cu copiii am ... (vezi toată discuția)