avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 999 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
@ stone...am luat-o razna din cauza stresului #-o si in plus citeam din legea 51 despre cei care vin din spatiile europene (si sunt la articole de te plictisesti...) si nu reuseam sa inteleg in ce masura ma intereseaza pe mine in ce fel obtin ei dreptul de a-si exercita profesia in romania :sorry:
cat despre baremuri eu m-am gandit asa: fiecare dintre noi invata din alte carti; fiecare autor trateaza intr-un anumit fel subiectele, pune accentul pe ceva sau nu trateaza altceva...si atunci cum putem stii ce vrea baroul de la noi? o rezolvare a acestei situatii ar fi fost sa publice baroul niste carti din care sa invatam si in care sa avem si baremurile, dar deja cer prea mult, nu? sau macar sa fi spus: invatati la procedura civila din mihaela tabarca, de exemplu...
ps. si dau la BB, iar daca avocati romani sunt foarte multi in BB, straini sunt doar 66, asa ca nu ar fi prea rea solutia propusa anterior :P
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
anylad, utilizator
Voi cum stati cu somnul, acum pe ultima suta de metri? Ca eu mai devreme de 3-4 dimineata nu reusesc sub nici o forma sa ma culc si, evident, trezitul devreme a devenit un chin. Ma zvarcolesc, ma gandesc, iar ma zvarcolesc, iar ma gandesc....ca de invatat la ora aia nu mai sunt in stare.:sticktongue: Pe la 4 azi-dimineata ma gandeam ce bine ar fi sa fim toti ca E.T. (extraterestrul), sa memoram carti intregi doar rasfoindu-le...sau sa ne conectam creierul la o baza de date si sa downloadam toate cartile de drept existente, mai ales procedurile...ca-n matrix. Offf.....ma duc sa imi omor creierul si ochii cu niste civil si cu scarbosenia de organizare a profesiei :((
Spor la invatat!!!
Pai referitor la barem, cam asta ar fi solutia, ori sa scriem tot, ori sa avem intuitie...:worthy:
Si DanyD... daca vrei sa faci iures, fa-l in termenul de contestatie la barem, ca altfel te agiti degeaba dupa... Eu le-am contestat si faptul ca in lege spune ca se afiseaza inclusiv pe site si ei nu au afisat, insa cererea mea, tot inadmisibila a fost! EI FAC LEGEA! Acum pe bune... Si am avut o plangere foarte bine intemeiata, asa ca la carte, iar asta nu este parerea mea si nu este lauda de sine, ci a celor care au vazut-o. Hm, cam asta e treaba cu UNBR-ul, baremele sau plangerile impotriva lor. Am vrut sa ii actionez in instanta dar la cum se judeca la noi cauzele, m-am gandit ca ar fi mai intelept sa dau si anul acesta si sa-i las in pace, ar fi fost timp si energie pierduta .... :))
V-am urmarit discutia de multisor, aproape ca am ajuns sa va cunosc stilul, la unii:). Personal am ajuns la o „faza” in care citesc, citesc, ma uit pe pereti sau in gol, citesc, dorm vreo trei ore pe noapte si inca vreo 2 in cursul zilei. E destul de epuizant efortul foarte sustinut pe care l-am putea „sustine” toti o zi, doua, hai trei dar de doua saptamani ce ziceti? Adica asta (saptamana) de dinainte de examen plus ce ne asteapta. Si nu vreau sa imi caut scuze, dar chiar daca toti ne dorim sa intram intr-un barou, nu ne obliga nimeni, ba chiar am dat bani, suma care pt unii e un salariu, si desi am auzit celebrele zvonuri ca se va schimba data examenului la fiecare asemenea zvon am auzit un contrazvon ca nu e posibil asa ceva, ca doar procedura se schimba nu si data si am vrut sa-l cred pe ultimul si iata de ce nu m-am apucat de invatat din ianuarie sau mai sau nici macar iunie, cand am avut si o licenta de toata frumusetea la care nu am dat examen scris, doar lucrare, deci nu am invatat din materiile pt barou. Deci, da subscriu la faptul ca pentru unii, cel putin, e inuman cum s-a schimbat data cu trei luni dar materia a ramas aceeasi, cum s-a marit numarul de ore de examinare fara sa se dea detalii despre cate subiecte, in plus, se vor da samd. Asa ca ii rog pe cei care vor intra, ca pt mine nu mai am sperante, sa-si roage maestrii sa faca ceva in privinta stimatilor domni de la UNBR, ca macar la anu sa nu ne mai simtim ca lab rats. Bafta!
Ultima modificare: Luni, 7 Septembrie 2009
diana_m01, utilizator
damora_hermosa a scris:

Pai referitor la barem, cam asta ar fi solutia, ori sa scriem tot, ori sa avem intuitie...:worthy:
Si DanyD... daca vrei sa faci iures, fa-l in termenul de contestatie la barem, ca altfel te agiti degeaba dupa... Eu le-am contestat si faptul ca in lege spune ca se afiseaza inclusiv pe site si ei nu au afisat, insa cererea mea, tot inadmisibila a fost! EI FAC LEGEA! Acum pe bune... Si am avut o plangere foarte bine intemeiata, asa ca la carte, iar asta nu este parerea mea si nu este lauda de sine, ci a celor care au vazut-o. Hm, cam asta e treaba cu UNBR-ul, baremele sau plangerile impotriva lor. Am vrut sa ii actionez in instanta dar la cum se judeca la noi cauzele, m-am gandit ca ar fi mai intelept sa dau si anul acesta si sa-i las in pace, ar fi fost timp si energie pierduta .... :))

Cineva trebuie sa o faca! Mi se pare o..absurditate sa emiti un enunt (subiect) si sa nu spui ce vrei exact sa se atinga in el! Atunci..ce rost mai au acele bareme? De ce le publici abia dupa examen? Care e scopul ?
Aaa, eu cred ca asa gandesc cei din UNBR, ref. la aceste bareme:.."V-am pus-o! Noi doream altceva de fapt..nu ce s-a scris!!"

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)