avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 662 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
Vreau si eu baremul pentru proba de azi plsssssssssssssss
[ link extern ]
Acesta e baremu.Eu nu l-am consultat .
Insa subiectele au fost in regula :D
Bafta;)
Azi pare OK si baremul. Oricum in lipsa de timp la Contestatia in anulare am scris fix ce prevedea enuntul: notiune si cazuri, nu am mai scaldat-o inutil. Si s-a puctat fix atat.
worst case 8 best case scenario 9.50.=D>
bafta tuturor!!!!
Alex , publici tu baremul te rog ?
Am o problema de nu reusesc sa deschid fisierul.
ms:D
Subiectul 1: „Cererea de chemare în garanţie” = 2,5 puncte

- Noţiune = 0,25 puncte
- Cazurile în care poate fi formulată = 0,25 puncte
- Cine poate formula cererea de chemare în garanţie = 0,25 puncte
- Caracterul obligatoriu sau facultativ al cererii de chemare în garanţie = 0,25 puncte
- Forma cererii de chemare în garanţie = 0,25 puncte
- Termenul În care poate fi formulată cererea de chemare în garanţie = 0,25 puncte
- Judecata cererii de chemare în garanţie. Soluţii posibile = 1 punct

Subiectul 2: „Prorogarea legală de competenţă” = 1,5 puncte

- Situaţia coparticipării procesuale pasive - art.9 C.proc.civ. = 0,25 puncte
- Cererile accesorii şi incidentale sunt în căderea instanţei competente să judece cererea principală - art.17 C.proc.civ. = 0,75 puncte
- Conexitatea - art.164 C.proc.civ. = 0,50 puncte

Subiectul 3: „Perimarea” = 3 puncte

- Noţiune = 0,25 puncte
- Condiţii :
o Învestirea instanţei cu o cerere care a declanşat o judecată în primă instanţă sau într-o cale de atac = 0,25 puncte
o rămânerea pricinii în nelucrare timp de un an în materie civilă şi 6 luni în materie comercială = 0,75 puncte
o culpa părţii = 0,50 puncte
- Procedura de constatare a perimării = 0,50 puncte
- Efectele perimării = 0,75 puncte

Subiectul 4: „Contestaţia în anulare. Noţiune şi cazuri” = 2 puncte

- Noţiune = 0,50 puncte
- Motivele contestaţiei în anulare obişnuite - nelegala citare a părţii în ziua în care s-a judecat pricina = 0,50 puncte
- Încălcarea dispoziţiilor de ordine publică privitoare la competenţă = 0,50 puncte
- Motivele contestaţie în anulare speciale - greşeala materială = 0,25 puncte
- Omisiunea cercetării unui motiv de recurs = 0,25 puncte

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)