avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 835 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
pres. Florea afirmase in interviu ca doreste ca examenul sa se sustina inainte de admiterea la master( care e prin oct parca), ptr ca proaspetii avocati sa se poata inscrie.Ma rog...n-am prea inteles de ce trebuie sa fi avocat admis ca sa te poti inscrie la master, dar si-a exprimat clar intentia ca ex sa se desf in sept.
In baroul Cluj data de 9 sept e vazuta ca data sigura!
Vom vedea exact dupa ce se publica!
la master inscrierile sunt in septembrie ..... nu octombrie
In ziarul Telegraf de Constanta , d-nul avocat Hasotti a precizat ca examenul de admitere se va desfasura in circumscriptiile celor 15 Curti de Apel din toata tara , si doar contestatiile formulate se vor solutiona de o comisie constotuita la nivel national.....
la unele facultati de drept inscrierea la master se face in luna septembrie(de ex. Facultatea de Drept din cadrul Universitatii" Babes-Bolyai", Cluj -Napoca ), dar la alte facultati , cum ar fi in cadrul Universitatii "Alexandru Ioan Cuza", Iasi, te inscrii la master in luna iulie cred.
treaba cu masterul si avocatii sta cam asa...acum avocatii trebuie sa se formeze profesional continuu iar un master sau doctorat este ideal.cei care nu se inscriu la master pot in schimb sa participe pe la diverse dezbateri sau pot scrie articole.

eu sper totusi sa nu fie examenul in 9 septembrie.Unbr va respecta cele 60 de zile inante de exam si va afisa data.daca e adevarat ca se va da pe 9 sept pe 9 iulie trebuie sa aflam.
exam trebuie sa fie organizat de Unbr si ar trebui ca toti sa dam examenul la aceeasi data.pe de alta parte stiu ca in baroul cluj si anul trecut situatia a fost alta.desi exam incepea pe data de 2 decembrie si toate barourile au respectat aceasta data, baroul cluj a facut exceptie si a inceput pe data de 3 decembrie si in plus au avut pauza intre examene pe data de 6 si 7 decembrie.in cluj exam s-a terminat pe data de 9 decembrie iar in restul tarii, inclusiv in Bucuresti exam s-a incheiat pe 6 decembrie(in Bucuresti chiar s-a facut un efort ca sa se incheie examenul pe 6 pt ca a fost la org prof exam oral timp de 3 zile - erau aprox 1100 canditati si in urmatoarele 2 zile au dat civil+proc civ. timp de lucru 4 h, pen +proc. pen.).
ar trebui ca anul acesta sa dam toti la fel.inteleg astfel decizia Unbr de a organiza un examen unitar.

vom vedea ce va fi.
bafta
Si eu sper si ma rog la D-zeu sa nu fie examenul pe 9 Septembrie . :stunned:
Mi se pare o discriminare fata de cei de anul trecut , care au avut timp de invatat sau repetat materia pana in decembrie .
La un examen de aceasta anvergura si o zi face mult . :((

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)