avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1033 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
mar1000 a scris:

Pentru a ramane intr-un cadru adecvat acestui topic, va raspund celor care intreaba dupa ce au invatat cei care au luat, cum au scris si cum "de au picat pe barem".

Elemente de studiu:

1. Drept penal general - Mitrache + cod penal adnotat
2. Drept penal special - Boroi + cod penal adnotat
3.Procedura penala - Neagu + cod proc. penala adnotat
4.Drept civil p generala - Beleiu
5 Dr. civil obligatii - Filipescu
6. Dr civil dr reale - Barsan
7. Dr civil contracte - Deak
8 Procedura civila - V. Ciobanu + cod adnotat

Tematica : Bibliografia INM-ului (cu exceptia institutiilor care au fost in plus pentru barou pe care le-am asimilat intre ex de la INM si cel de la barou.)

Modalitatea de scriere de la examen - nu am folosit o scriere speciala, ci dimpotriva, datorita faptului ca aveam f multe de spus nu am scris prea frumos, dar totusi clar, zic eu.

Notele mele : 7 ; 9 ; 8 ; 8, 65 ; 10
Timp de studiu : 2 ani
Alte mentiuni : nici un aranjament

Felicitari!!!Si bafta multa in cariera de avocat......
Pentru rubrica "alte mentiuni",ma bucur ca ai specificat clar,nu exista aranjament...se pare ca,unii dintre candidati,si,poate pe buna dreptate,considera ca majoritatea celor care au trecut de acest examen ,l-au luat cu ajutorul unor astfel "artificii".
Cred ca ,in sfarsit se confirma faptul ca,ceea ce am precizat si aseara...termenul de 2 ani de zile de munca si invatat asiduu,este specific cam tuturor celor care au reusit sa ia acest examen.
Cu deosebita stima,
Jr.Macovei Luciana...si sper ca in curand ,UNBR-ul sa trimita totusi deciziile pentru cei admisi....
Bafta multa multa celor care au facut contestatie....va tinem pumnii si sa dea Dumnezeu ca ,cei care fac parte din comisia de recorectare,sa analizeze cu seriozitate si obiectivitatea lucrarile care merita un alt punctaj.
av_cre a scris:
ai idee cine a corectat la procedura penala la BB?

Nu stiu nume, am auzit doar ca ar fi fost "una". Atat. :)
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
ContSters20980, utilizator
am si eu o intrebare
asemanatoare,de altfel
are cineva idee cine corectat pentru BB la materia DREPT PENAL la cei de la jumatatea alfabetului pana la sfarsit?
si mai ales pentru cei de la sfarsit? e o diferenta vadita intre notele celor de la jumatatea alfabetului si notele celor de la sfarsit...mai ales la dr.penal
sau cumva exxista principiul ca daca ai numele de familie incepand cu S,T,U,V,Z esti cumva mai dobitoc?
am facut dreptul 4 ani la universitatea bucuresti,am intrat la master cariera judiciara cu 92 puncte pe locurile de la buget(si au fost doar 18 locuri scoase la concurs),am promovat la barou 4 materii intre care si o nota de 9,am trecut la penal in timpul facultatii examene cu note mari chiar la dl.Mitrache,si ma trezesc cu nota 3 acum,si doar la materia asta,desi am baremul in fata si pe barem trebuia sa am nota 9.
Sunt tare curios cine a corectat ptr drept penal.oricum daca nu se rezolva nimic la contestatii,merg mai departe pentru ca este dreptul meu.
asadar...stie cumva cineva cine a corectat la drept penal?!
Unul dintre corectori, anume cel care a masacrat, a fost petrut ciobanu, asistentul de criminalistica. am avut 7.5 , 9 si 2 x 10 la barou, am terminat la UB cu 9,75 ( nu am avut nota < 9 in facultate) si am intrat la cariera judiciara cu 98. Si am picat la penal la barou.. nu-mi explic cum cand eu mi-am calculat nota, cu maxima strictete, la 8
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2009
ioana lh, utilizator
ioana...inseamna ca suntem chiar in aceeasi situatie!
dar identica aproape.
eu cred ca ni se va face dreptate..
daca corecta lefterache,care e destul de "la obiect",cred ca luam exact cat mi-am calculat si eu si tu.
sau poate chiar mitrache
dar stii si tu cum sunt asistentii si mai ales lectorii univ.(vezi cazul jean andrei,buglea si altii),care au anumite frustrari si corecteaza in stilul asta.
pai eu zic sa asteptam contestatiile si eventual sa mergem mai departe.
si in orice caz,ne vedem incepan cu 5 oct la master.
app,la anul vreau sa dau la inm.si eventual din nou la barou,daca nu se rezolva cumva treaba asta. si eu zic ca masterul asta chiar ne va ajuta.
in sfarsit cineva in situatia mea!
iti tin si tie pumnii si chiar sunt curios sa vedem ce o sa fie in cazul nostru.

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)