stone a scris:
Andreea Lisievici a scris:
Andreotti78 a scris:
dupa aceea sa ne demonstreze, lucru imposibil de altfel, ca lucrarile au fost corectate dupa ce au fost citite si ca nu doar aranjamentele au avut succes la acest examen.
Vreti sa spuneti ca toti cei de pe forum care au scris ca au intrat au avut aranjamente?
[EDITAT - offtopic]
Avand in vedere ce se petrece... pe pielea noastra, e evident ca suntem in masura sa lansam asemena afirmatii, insa adevarul nu-l vei afla (nici tu si nici eu si nici nimeni) nici macar sub cea mai aspra tortura de la nimeni. Sunt in joc prea multe chestii importante...
Doamne ajuta pana la contestatii, sa mai ne tina nervii! dar sa se faca si dreptate!
Excelenta postare a lui 'respinsadmis' ! Si eu sunt pe deplin de acord. Insa..tare mi-e teama ca o mana o spala pe celalalta ;)
Asadar, poate ne sugereaza cei admisi cu brio (exceptiile fara aranjamente) ce sistem de scris au adoptat, ce stil de dezvoltare al subiectelor au intreprins, ce carti au utilizat... ca se pare un "simplu" invatat cu scriere mnemica al acestora, chiar daca s-a picat pe barem, nu a fost suficient pentru unii, nici ambitia nu a fost suficienta!
Da....sunt in parte de acord cu ceea ce precizezi.....eu sunt una dintre persoanele admise in barou si cu mana pe inima iti spun ca nu am facut nici un fel de aranjament ca sa devin avocat......am invatat in ultimii doi ani de facultate zi de zi....inca nu imi vine sa cred nici acum ca ajung acasa de la serviciu si nu e nevoie sa ma apuc de invatat iarasi....nopti nedormite.....cafea pana nu mai putea sa suporte nici organismul si multa multa ambitie.....se mai adauga si cateva restante pe civil pentru care acum ii multumesc domnului profesor....licenta am dat-o pe procedura penala si m-a ajutat foarte mult si la examen....am terminat facultatea la cuza ,iasi si am convingerea ca cei care vor sa invete carte pot urma orice tip de facultate....particulara sau de stat...important e sa iti doresti cu adevarat sa lucrezi in domeniu.....am preferat sa urmez facultatea la ifr,desi eram prezenta la toate cursurile si seminariile tinute.Am considerat ca este mult mai bine sa ma informez atunci cand nu intelegeam o notiune decat sa citesc cursul predat de profesor.Sistemul promovat in Cuza pentru examene era,examenul scris tip clasic....5 subiecte....care cuprindeau teme cat mai diversificate si note de subsol...chitibusuri care te puneau in incurcatura...spete ,etc.Nu era suficient sa scrii subiectul si atat,era nevoie de exemple din practica judiciara,de explicatii suplimentare.Cartile dupa care am invata....drept penal-alexandru boroi,tudorel toader;civil-ioan macovei,codrin macovei,aspazia cojocaru,procedura civila,tudor plaesu,virgil ramureanu-explicatii teoretice ale codului penal si de procedura penala;mrejeru,etc...procedura civila-ghe.durac....offf asi multi altii....niciodata nu era suficient chiar daca parcurgeam bibliografia impusa de domnii profesori.....Ce e drept,ajuta foarte mult sa lucrezi in domeniu sau in domenii conexe....iar in cazul meu ...a ajutat foarte mult practica in parchetul de pe langa judecatoria galati,2 ani la rand....Acolo am invatat ca teoria e diferita total de practica.....am invatat tot ceea ce inseamna...cercetare penala,urmarire penala,....infractiunile si diferentele intre ele.....,motivele de apel si de recurs...rezolutiile si contestatiile impotriva actelor realizate de procuror....etc....La examenul de intrare in barou am folosit exact aceeasi tehnica invatat in facultate....generalul la fiecare subiect...apoi exemple si explicatii teoretice....Ce e drept,pana in ultima clipa am stat cu gandul ca nu trec examenul asta...ma pregatisem dinainte sa accept infrangerea in cazul in care s-ar putea produce...nu avea rost sa imi impun un standard....pe care era posibil sa nu il pot atinge.....am fost constienta ca este foarte posibil sa se mearga pe aranjamente....si poate ca s-au facut....dar nu putem acuza pe nimeni atat timp cat nu avem probe.....haideti sa nu aruncam cu noroi in toti cei care au luat examenul asta chiar pe bune si au invatat ani intregi pentru asta....