avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 891 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Servitute pentru superficie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Servitute pentru superficie

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in urmatoarea problema:
pe terenul in proprietatea mea, se va ridica o constructie proprietatea altei persoane, sa zicem X.
In acest sens, am instituit un drept de superficie pe terenul meu, pentru caldirea lui X.
Constructia se va ridica la o oarecara distanta de drumul afarent terenului meu.

Este posibila, in acest caz, constituirea unei servituti, pe terenul meu, partea fara sarcini, pentru constructia lui X aflata pe terenul meu, partea afectata de superficie?
Cel mai recent răspuns: ContSters4579 , utilizator 18:41, 8 Aprilie 2009
...mda...rolul nostru este de a aplica legea dar si de a o interpreta si de a o aplica unor realitati sociale care aparent nu sunt incluse in aria ei de reglementare...logica si analogia ne indeamna spre o solutie practica... proprietarului constructiei trebuie sa i se recunoasca accesul la calea publica...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Servitute de trecere cu sau fara despagubiri _adi_ _adi_ Bunicul a detinut o parcela de teren de 6000m inainte de 1990. A vandut 1000m in 1991 ( casa si terenul de langa casa) S-a facut in asa fel schita terenului ... (vezi toată discuția)
Un proprietar al terenului. altul al constructiei anasm anasm Salut, am si eu o speta. O societate X cumpara niste constructii (hale si depozite) pe un teren care la momentul incheierii contractului era proprietatea ... (vezi toată discuția)
Cale de acces mmm777 mmm777 Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat pt.urmatoarea problema: am cumparat un teren intravilan fara cale de acces. Treceam pe proprietatea celui care are ... (vezi toată discuția)