avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 900 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incalcare abuziva a conditiilor delegarii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incalcare abuziva a conditiilor delegarii

Am fost delegat de angajator sa lucrez in strainatate, delegatia fiind stabilit sa se incheie la 16 decembrie 2013, cand urma sa intru in concediu, pe care urma sa il petrec in Romania.
Ca urmare a unor divergente cu conducerea din Romania (este vorba de o companie multinationala), am primit o adresa in data de 14 noiembrie (in seara zilei, in afara programului de lucru) prin care eram informat ca am fost informat verbal de conducerea de unde imi desfasuram lucrul in delegatie... ca delegatia se incheie in data de 13 noiembrie.
Motivatia invocata de angajator nu priveste cu nimic conditiile de munca, ci se refera la faptul ca am solicitat un control ITM cu privire la neplata unor drepturi salariale.
In fine, conflictul s-a escaladat, iar acum sunt decis sa actionez in instanta angajatorul sub aspectul incalcarii abuzive a conditiilor delegatiei (alaturi de mai multe alte subiecte)
Va rog sa imi spuneti ce texte de lege fac obiectul situatiei descrise si ce anume pot invoca in temeiul chemarii in instanta?
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 18:10, 27 Decembrie 2013
Oare pot sa adaug contestatia atasat dosarului anterior depus despre litigiul cu angajatorul... sau trebuie neaparat sa deschid o actiune separata??
Cred ca trebuie promovata o actiune aparte de cea initiala.
De ce este acest lucru?? In mod evident, faptele fac parte din acelasi litigiu de munca...
Cred ca m-ar avantaja ca instanta sa se pronunte in ansamblu asupra tuturor acuzatiilor... pentru a avea o imagine mai buna asupra relei vointe a angajatorului.
In plus, in situatia nefasta ca ar fi respinsa contestatia concedierii (prin influenta ilicita a angajatorului)... atunci nu as mai fi supus riscului sa imi fie solicitate cheltuielile de judecata, de vreme ce voi avea castig de cauza asupra celorlalte cereri...
Ne puteti da detalii despre prima actiune: ce obiect are , cand a fost promovata si daca a exista deja un termen de judecata?
Prima actiune in instanta a fost inscrisa 29 noiembrie si nu a primit inca termen... desi este litigiu de munca! Se refera la neplata unor drepturi banesti de catre angajator, in speta diurna. Ca urmare a initiativelor mele - initial ITM, apoi mediere si instanta... angajatorul a organizat represalii furibunde la adresa mea, culminand cu inscenarea scandalului concedierii disciplinare!!

Alte discuții în legătură

Prelungirea delegarii fara acodul angajatului costel58 costel58 Poate fi considerat accept pentru prelungirea delegarii peste termenul de 60 de zile continuarea activitatii la locul delegarii? Mentionez ca angajatorul nu a ... (vezi toată discuția)
Modificare contract de munca victorm86 victorm86 Doresc sa stiu daca necontestarea sau contestarea tardiva a unei dispozitii prin care se modifica unilateral clauze esentiale ale unui contract de ... (vezi toată discuția)
Deplasare in delegatie arakys arakys Buna ziua! Conform legii, cate zile lucratoare dintr-o luna, angajatul poate fi trimis in delegatie ? Multumesac anticipat pentru raspuns. (vezi toată discuția)