Va salut,
In primul rand sa ma scuzati daca cumva acest lucru s-a mai intrebat, cautarea ïntretinere" nu mi-a afisat nici un rezultat.
Am o ruda care a ramas cu restante la intretinere pe 30 de luni. De fapt, asociatia a instalat apometre, calorimetre si robineti celor care au avut bani sa le achite. Ruda mea nu si-a permis si practic aproape toate pierderile la apa si caldura i le-au pus in carca. Ca asa e in Romania, fiecare petntru el si sa gasim un fraier!
Asociatia a actionat-o in judecata, fara sa ii lase o notificare scrisa ca vor sa discute despre o plata esalonata. Mi-au spus ca doar l-au cautat la domiciliu si u l-au gasit. Ce ipocrizie!
Am zis sa ajut cum pot asa ca am facut un imprumut la banca si i-am dat sa achite jumatate din datorii.
Penalizarile conform legii sunt de 0.2% /zi si nu pot fi aplicate mai mult de 550 de zile sau din momentul in care depasesc valoarea restantei.
M-am gandit logic si i-am zis sa plateasca lunile care inca fac penalizari, insa la casierie i-au impus sa plateasca restantele cele mai vechi (care practic nu mai fac penalizari) pentru ca asa se poate dpdv al contabilitatii (?!?) Ceea ce inseamna ca pana ajunge sa plateasca cealalta jumatate o sa plateasca penalizari cat jumatate din suma initiala.
Este legal sau este un abuz? Caci ma gandesc sa mai fac un imprumut la banca si sa ii dau si eu in judecata.
Multumesc anticipat
Toate cele bune,
Stefan
Heheh asa o fi cum spuneti dvs ... ce ma intereseaza pe mine este sa gasesc o modalitate sa platesc facturile mai recente care fac penalizari imense cu fiecare zi ce trece, in loc sa le platesc pe cele la care penalizarile nu mai cresc deoarece au ajuns la nivelul restantelor..
Varianta pe care am gasit-o momentan este ca la urmatoarea infatisare la proces sa cer o esalonare in rate a restantelor.
Ati cerut o opinie avizata, ati primit-o. Faptul ca nu va plac raspunsurile primite, nu schimba cu nimic situatia.
La fel cum indiferent de motive, cunostinta dumneavoastra tot restantier ramine.
Invocati lipsa de unitate. Va sugerez sa vedeti citi restantieri exista si sa incercati sa va puneti problema, cam la cita unitate ati fi dispus, sa acoperiti la infinit astfel de restante.
Unele intr-adevar din cauza unor probleme reale, altele din rea vointa.
In concluzie, nu este necesar sa va razboiti cu cei care si-au petrecut timpul sa va impartaseasca din cunostintele lor, un simplu "multumesc" ar fi fost de ajuns.
Da, nici unitate, nici "multumesc", nu prea mai vedem in ziua de azi.
Iar daca dumneavoastra sunteti oricum atit de hotarit sa mergeti instant, sunteti evident liber sa o faceti.
Desigur, varul dumneavoastra avocat, va fi incintat sa va reprezinte gratuit, intr-o cauza pe care probabil il veti convinge ca este cistigatoare.
Buna ziua,
Am si eu probleme cu asociatia de locatari legat de restantele la intretinere .
Dvs. spuneti '' Penalizarile conform legii sunt de 0.2% /zi si nu pot fi aplicate mai mult de 550 de zile sau din momentul in care depasesc valoarea restantei. ''
Pe mine ma intereseza cele 550 de zile ....in ce lege / articol de lege sunt mentionate ?
As vrea mai multe amanunte va rog frumos .
De fapt sunt 500 de zile si asta in cazul procentului de 0.2%.
Nu este scris in lege sub aceasta forma, dar din calcul reiese ca dupa 500 de zile, daca se continua penalizarea, atunci suma penalizarilor depaseste cota principala, ceea ce este nelegal.
La un procent de 0.1% / zi numarul de zile va fi 1000.