avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Restante intretinere - este legal?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Restante intretinere - este legal?

Va salut,
In primul rand sa ma scuzati daca cumva acest lucru s-a mai intrebat, cautarea ïntretinere" nu mi-a afisat nici un rezultat.

Am o ruda care a ramas cu restante la intretinere pe 30 de luni. De fapt, asociatia a instalat apometre, calorimetre si robineti celor care au avut bani sa le achite. Ruda mea nu si-a permis si practic aproape toate pierderile la apa si caldura i le-au pus in carca. Ca asa e in Romania, fiecare petntru el si sa gasim un fraier!

Asociatia a actionat-o in judecata, fara sa ii lase o notificare scrisa ca vor sa discute despre o plata esalonata. Mi-au spus ca doar l-au cautat la domiciliu si u l-au gasit. Ce ipocrizie!
Am zis sa ajut cum pot asa ca am facut un imprumut la banca si i-am dat sa achite jumatate din datorii.
Penalizarile conform legii sunt de 0.2% /zi si nu pot fi aplicate mai mult de 550 de zile sau din momentul in care depasesc valoarea restantei.
M-am gandit logic si i-am zis sa plateasca lunile care inca fac penalizari, insa la casierie i-au impus sa plateasca restantele cele mai vechi (care practic nu mai fac penalizari) pentru ca asa se poate dpdv al contabilitatii (?!?) Ceea ce inseamna ca pana ajunge sa plateasca cealalta jumatate o sa plateasca penalizari cat jumatate din suma initiala.
Este legal sau este un abuz? Caci ma gandesc sa mai fac un imprumut la banca si sa ii dau si eu in judecata.
Multumesc anticipat
Toate cele bune,
Stefan
Cel mai recent răspuns: polloctav , utilizator 11:19, 9 Ianuarie 2014
Heheh asa o fi cum spuneti dvs ... ce ma intereseaza pe mine este sa gasesc o modalitate sa platesc facturile mai recente care fac penalizari imense cu fiecare zi ce trece, in loc sa le platesc pe cele la care penalizarile nu mai cresc deoarece au ajuns la nivelul restantelor..
Varianta pe care am gasit-o momentan este ca la urmatoarea infatisare la proces sa cer o esalonare in rate a restantelor.
@CStefan
Aveti varianta sa negociati cu asociatia de proprietari angajament de plata,situatie in care procesul pe rol se suspenda
Stimate domn,

Ati cerut o opinie avizata, ati primit-o. Faptul ca nu va plac raspunsurile primite, nu schimba cu nimic situatia.

La fel cum indiferent de motive, cunostinta dumneavoastra tot restantier ramine.

Invocati lipsa de unitate. Va sugerez sa vedeti citi restantieri exista si sa incercati sa va puneti problema, cam la cita unitate ati fi dispus, sa acoperiti la infinit astfel de restante.

Unele intr-adevar din cauza unor probleme reale, altele din rea vointa.

In concluzie, nu este necesar sa va razboiti cu cei care si-au petrecut timpul sa va impartaseasca din cunostintele lor, un simplu "multumesc" ar fi fost de ajuns.

Da, nici unitate, nici "multumesc", nu prea mai vedem in ziua de azi.

Iar daca dumneavoastra sunteti oricum atit de hotarit sa mergeti instant, sunteti evident liber sa o faceti.

Desigur, varul dumneavoastra avocat, va fi incintat sa va reprezinte gratuit, intr-o cauza pe care probabil il veti convinge ca este cistigatoare.

Va urez un an bun.
Buna ziua,
Am si eu probleme cu asociatia de locatari legat de restantele la intretinere .
Dvs. spuneti '' Penalizarile conform legii sunt de 0.2% /zi si nu pot fi aplicate mai mult de 550 de zile sau din momentul in care depasesc valoarea restantei. ''
Pe mine ma intereseza cele 550 de zile ....in ce lege / articol de lege sunt mentionate ?
As vrea mai multe amanunte va rog frumos .
De fapt sunt 500 de zile si asta in cazul procentului de 0.2%.
Nu este scris in lege sub aceasta forma, dar din calcul reiese ca dupa 500 de zile, daca se continua penalizarea, atunci suma penalizarilor depaseste cota principala, ceea ce este nelegal.

La un procent de 0.1% / zi numarul de zile va fi 1000.

Alte discuții în legătură

Fondul de rulment, fondul de reparatii si penalizarile elenadove elenadove buna ziua, am o probelma in ceea ce priveste acest fond;am citit undeva ca nu mai este obligatoriu;ma puteti ajuta cu art din lege unde spune acest ... (vezi toată discuția)
Sunt presedinte la o asociatie de proprietari din jud.constanta buglea buglea sunt presedinte la o asociatie de proprietari din constanta si intru-na din zilele trecute din cauza datoriilor acumulate de catre asociatiela la furnizorul de ... (vezi toată discuția)
Mod de incasare a sumelor restante in litigiu myhy myhy Buna ziua, As dori sa va cer parerea intr-un litigiu ce il am cu asociatia de proprietari. Intr-un proces pe care l-am avut cu Asociatia de proprietari, ... (vezi toată discuția)