avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1752 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Deducere personala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Deducere personala

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati intr-o problema:
In cadrul institutiei in care lucrez, avem angajati cu contract de munca (functia de baza) la proiectele de cercetare.
Pe parcursul derularii acestor contracte de munca apare urmatoarea situatie: persoanele nu sunt platite 2 sau mai multe luni pentru aceste contracte (neavand fonduri), ele obtinand insa venituri din plata cu ora - suplinire didactica (tot in cadrul institutiei noastre, venituri care au la baza decizia rectorului si nu un contract de munca).
Pe perioada in care persoana nu este platita, contractul de munca (la functia de baza) este suspendat. Insa ea primind alte venituri la locul unde este functia de baza se ridica problema acordarii deducerilor personale (art. 56, alin 1,Cod Fiscal).
1.Pentru aceasta perioada se acorda deducere personala sau nu? Va rog sa-mi citati si baza legala.
2.Daca nu, pe perioada suspendarii, se face fisa fiscala 2 (alte venituri decat functia de baza)?#-o
3.Raspunsul poate fi aplicat pentru toate cazurile de suspendare de contract la functia de baza dar cu venituri obtinute in cadrul aceleiasi institutii in afara functiei de baza?:">
De exemplu: persoanele aflate in concediu de crestere copil pana la 2 ani sau persoane aflate in concediu fara plata mai mare de 1 care primesc al 13-lea salariu luna.

Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: violettt66 , utilizator 21:21, 28 Ianuarie 2010
Buna ziua,

Referitor la deducerea personala de baza as avea o intrebare.
Pentru 2009 se pastreaza aceleasi valori/algoritm a deducerii personale? Intreb pentru ca pe fluturasul de salar imi apare o deducere de 98 ron iar dupa calcului meu ar trebui sa fie undeva la 152 ron. Calculul l-am facut dupa formula DDP= 250 * [1- (Venit brut lunar-1000)] /2000, la un salar brut de 2220 Ron. Sunt salariat cu norma intreaga intr-o asociatie ce lucreaza pe un program de finantare. E gresita formula sau nu mai este de actualitate?.

Multumesc.

deducerea este 100.
Buna seara. Va rog, o intrebare.
Administratorul de bloc care are contract de munca cu ora la 5 asociatii beneficiaza de deducere personala?
salariul net este de 400 de lei pe fiecare asociatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Deducere personala ContSters166822 ContSters166822 Buna ziua, as dori sa stiu daca lucrez numai jumatate de luna, deducerea personala aferenta se acorda proportional cu perioada lucrata. (vezi toată discuția)
Deducere personala cim cu timp partial sandr_ela sandr_ela Buna ziua, Daca sunt salariati cu CIM cu timp partial (4 ore ), avand functiile de baza la aceste CIM-uri, beneficiaza de deduceri personale? Multumesc (vezi toată discuția)
Somaj tehnic pt.cei care au ff2 andad andad Va rog stiti cumva daca angajatii care au fisa 2 (nu au deducere), pot intra in somaj tehnic conf. oug 28/2009? Multumesc! (vezi toată discuția)