avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Reziliere contract intretinere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Reziliere contract intretinere

Buna ziua,

Am incheiat acum 6 luni, la insistentele bunicii mele, un contract de intretinere cu uzufruct viager.
Precizez ca o ajutam finaciar si inainte de acest contract prin sume de bani.
Dansa a refuzat inca de la inceput prestarea serviciilor in natura si a preferat sume de bani ca si forma de ajutor, cu toate ca in momentul semnarii contractului a respins varianta unui contract cu renta viagera.
Am realizat cu timpul ca aceasta urmarea doar cresterea acelei sume de bani prin diferite tertipuri si chiar mici santaje.
Situatia a degenerat in momentul in care bunica a inceput sa ameninte cu rezilierea contractului mai intai incercand sa ma convinga sa semnam pe cale amiabila la notariat.
Am acceptat si pusa in fata platii contractului de reziliere mi-a spus raspicat ca va actiona in instanta si va face demersuri pentru rezilierea contractului original deoarece ea nu vrea sa suporte cheltuielile de reziliere amiabila.
Eu am hartii semnate de ea in fiecare luna pentru sumele de bani pe care i le-am dat pana acum.
In momentul de fata refuza orice fel de ajutor de orice natura.
Deocamdata nu pot fi acuzat de nerespectarea obligatiilor contractuale deoarece pot demonstra toate cheltuielile pana in luna Decembrie 2013, dar banuiala mea este ca peste cateva luni va actiona in instanta pe motiv ca nu mi-am indeplinit obligatiile, refuzandu-mi intre timp posibilitatea de a ma achita de acestea.

Exista posibilitatea ca, actionand eu inaintea dansei sa pot obtine rezilierea contractului si restituirea sumelor de bani pe care le pot demonstra, inclusiv contravaloarea contractului original, sau "convertirea" contractului intr-unul cu renta viagera?

Daca este de ajutor, contractul specifica: "noi partile am luat la cunostinta ca in anumite conditii este posibila inlocuirea intretinerii prin renta, fie prin buna invoiala fie prin hotarare judecatoreasca"

Va multumesc anticipat!
Vedeti ca in functie de felul in care este incheiat contractul este foarte posibil sa pierdeti tot ce ati dat daca se va ajunge la rezolutiunea contractului.
Am vazut multe contracte in care asa se intampla daca se ajungea la rezolutiunea contractului.
Este posibil ca nici macar sa nu aiba posibilitatea de a va achita ceea ce ati cheltuit chiar daca v-ati intelege cumva.
Incercati sa va informati foarte bine mai inainte de a face un posibil pas gresit si sa ajungeti la o situatie ireversibila.
Tind sa cred ca veti fi nevoit sa va judecati in caz de proces...pentru a nu suferi pierderi...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rezoluțiune contact întreținere cotoilauraligia cotoilauraligia Bună ziua. În 2009 între mama și bunica a fost încheiat un contract de întreținere cu uzufruct viager (în favoarea bunicii).În 2014 debitorul ... (vezi toată discuția)
Modificare contract intretinere in renta viagera ciprianradu ciprianradu N-nepotul intretinator (NEPOT DIN FIU) SS-sot si sotie (CU 2 URMASI) in 2002 se semneaza contractul de intretinere intre N si SS in 2007 unul dintre S ... (vezi toată discuția)
Urgent! se poate anula un contract v-c cu clauza daca ambele parti sunt de acord, fara proces? cool_girl_em cool_girl_em noi soti si femeia batrana care am incheiat un contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere nu mai vrem sa respectam clauzele, vrem intr-un fel pe ... (vezi toată discuția)