avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legi parcare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legi parcare autoturism

Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general?
De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private sau autoritatilor sa
blocheze rotile masinilor daca este parcat neregulamentar sau intr-o parcare in domeniul public, prea aproape de trotuar sau pe trotuar dar cu respectarea distantei prevazuta si fara sa fie vreun semn care sa interzica?

Primaria orasului a emis un regulament prin care interzice stationarea autoturismelor in orice loc in care nu este parcare, iar acolo unde este amenajat loc de parcare stationarea este permisa numai cu taxa. Daca parchezi neregulamentar sau stationezi in parcare fara sa platesti, o firma privata vine si blocheaza roata. Pentru deblocare se percepe o taxa mare. De asemenea, nu exista aproape nicaieri semne de parcare cu plata si nici semne cu oprirea ori stationarea interzisa.
Intreb si eu ca romanul ,,oare daca parchez in mijlocul intersectie imi blocheaza roata autoturismului ? ''.

V-asi ruga sa-mi spuneti si cateva pareri. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 09:59, 29 Iulie 2022
Va multumesc foarte mult D-le Ioan ! Prevederile acestea legale sunt exact ce cautam. Gasisem si eu cateva prevederi insa nu atat de folositoare.
Le multumesc si celorlalti ! :)
Ultima modificare: Vineri, 10 Ianuarie 2014
LuchianSeb, utilizator
Chiar daca initiatorul topicului a postat HCLM Targu Secuiesc,aceasta nu este general valabila
Cititi cu atentie
[ link extern ]
Da.. Intradevar este interesanta stirea respectiva. Asa o sa se intample si cu HCL Tg Secuiesc. Doar ca sper sa se adreseze instantei prefectura, fiindca daca m-asi adresa eu ar insemna sa-mi fac dusmani care cu siguranta vor urmarii sa se razbune prin controale exagerate, abuzuri, etc. Am sa trimit o adresa catre prefectura.
@LuchianSeb. In mod sigur hotararea de care vorbiti a fost luata de comun acord cu Politia. Necazul mare este ca nu exista spatii suficiente pentru o parcare civilizata. Tot adevarat este ca fiecare dintre noi cauta un loc de parcare cat mai aproape (normal) facand exceptii cei ce ignora spatiile verzi si trotuarul pietonal. Si nu sunt putini. Va dau dreptate doar pana la " parchez intr-un loc unde este semn cu stationarea interzisa ". Aici nu aveti nici o scuza si intrebarea dvs, este de prisos.

@petricadracea. Imi pare rau, dar ati inteles gresit problema. Eu nu am zis ca o sa parchez unde este interzis si ca mie frica ca imi blocheaza roata, ci din contra, chiar am spus ca nu am de gand sa incalc legea !
in regulamentul respectiv se arata ca acesta (regulamentul) a fost realizat in conformitate cu legile circulatiei, etc. Pai faceti si dumneavoatra o comparatie intre reglementarile legale nationale si reglementarile din regulamentele consiliului local si veti intelege unde este problema.
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
LuchianSeb, utilizator

Alte discuții în legătură

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Parcare centru comercial dragoshz dragoshz Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: In incinta magazinului kaufland exista o parcare cu acces liber( nu exista bariere). In baza carui temei ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia locala Maria-Criss Maria-Criss Bun seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie: Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis ... (vezi toată discuția)