avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 548 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Legi parcare autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Legi parcare autoturism

Buna ziua. Stie cineva ceva legi care reglementeaza parcarile in Romania la modul general?
De asemenea, stie cineva ceva legi care permit unor firme private sau autoritatilor sa
blocheze rotile masinilor daca este parcat neregulamentar sau intr-o parcare in domeniul public, prea aproape de trotuar sau pe trotuar dar cu respectarea distantei prevazuta si fara sa fie vreun semn care sa interzica?

Primaria orasului a emis un regulament prin care interzice stationarea autoturismelor in orice loc in care nu este parcare, iar acolo unde este amenajat loc de parcare stationarea este permisa numai cu taxa. Daca parchezi neregulamentar sau stationezi in parcare fara sa platesti, o firma privata vine si blocheaza roata. Pentru deblocare se percepe o taxa mare. De asemenea, nu exista aproape nicaieri semne de parcare cu plata si nici semne cu oprirea ori stationarea interzisa.
Intreb si eu ca romanul ,,oare daca parchez in mijlocul intersectie imi blocheaza roata autoturismului ? ''.

V-asi ruga sa-mi spuneti si cateva pareri. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Marius Bote , Practician in insolventa 09:59, 29 Iulie 2022
@LuchianSeb. Eu am inteles foarte bine unde bateti numai ca dvs. nu ati ales cel mai bun exemplu. Eu am parcat intre doua masini in Piata Domenii in imeiata apropiere a statie RATB si am lipsit max.10 min., cat am cumparat un pachet de tigari si unul de servetele parfumate. Desi ma aflam intre 4 masini parcate, tocmai pe mine m-au " incaltat" ( pe partea opusa se afla echipajul de politie ). Consternare, din 4 masini numai eu am cazut pe bec, asa cum ati patit si dvs. Legea-i lege si trebuie respectata. Hotararile locale se dau de catre Consiliile locale ale Primariilor, dar in spiritul legilor. :beer:
Buna ziua.In mod normal legea cadru este Codul rutier.Dar in ultimii ani, regulamentele privind parcarile sunt elaborate de ....catre primarii, Confort Urban, etc.....prin Hotarari de Consilii Locale....... Care prevad si sanctiuni. Sanatate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc ... iamchaos iamchaos Pot fi reclamate la poliție mașinile care sunt parcate pe loc de parcare, dar blochează trotuarul cu partea din spate a mașinii? În zona mea, a ajuns ... (vezi toată discuția)
Parcare centru comercial dragoshz dragoshz Buna ziua, Va adresez urmatoarea intrebare: In incinta magazinului kaufland exista o parcare cu acces liber( nu exista bariere). In baza carui temei ... (vezi toată discuția)
Amenda contraventionala politia locala Maria-Criss Maria-Criss Bun seara, Va rog sa ma ajutati cu informatii privind urmatoarea situatie: Am primit in Sinaia o amenda contraventionala pt oprire intr-un loc nepermis ... (vezi toată discuția)