LuchianSeb a scris:
Ca nelamurire va intreb, dupa parerea dumneavoastra, oare se pot platii acele drepturi doar in cazul unei mutari in interesul serviciului sau si cand se solicita de catre functionarul public angajat ?
Ca dispozitii legale (din L188/1999) ar fi:
art.91alin.(5) ,,Daca mutarea se dispune in alta localitate, functionarul public beneficiaza de drepturile prevazute la art. 90 alin. (3).'
[dupa cum bine se poate observa, nu se precizeaza despre ce mutare este vorba, deci ar putea fi oricare]
După cum bine ați observat și dvs., legea nu distinge (și este vorba despre alin. 6, nu despre alin. 5 al art. 91 din Legea nr. 188/1999). Or, acolo unde legea nu distinge, nici noi nu putem și nici nu avem voie să distingem.
Pe de o parte, legea nu distinge după cum este vorba despre mutarea din dispoziția conducătorului instituției publice sau despre mutarea la cererea funcționarului public. Pe de altă parte, în ambele situații, conducătorul instituției dispune, prin act administrativ, mutarea (asta știm din practică, nu este necesară o prevedere expresă).
Deși am căutat, nu am găsit opinii contrare celor scrise de mine mai sus. Eu zic să solicitați aceste drepturi în scris. Nu vă dă nimeni nimic dacă nu există, în prealabil, cererea dvs.
LuchianSeb a scris:
Mai exact, ma intereseaza sa stiu daca pot cere instantei direct drepturile salariale, chiar daca din decizia de mutare rezulta ca mutarea eu asi fi cerut-o?
Puteți să solicitați aceste drepturi, însă părerea mea este că trebuia să le solicitați și prin plângerea prealabilă ca să puteți învesti instanța de contencios administrativ cu un astfel de capăt de cerere.