avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna ziua !
Ma confrunt cu o problema destul de serioasa si anume faptul ca in curand firma la care lucrez se va inchide.:( In viitorul apropiat al familiei mele am dori sa vina pe lume un copil. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea sa platesc undeva pana imi gasesc alt loc de munca, pt a beneficia de indemnizatia de crestere copil .
Deci pot plati undeva o contributie...daca ,da...unde?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 11 Aprilie 2009
Multumes frumos de raspuns !
Hei, ce spuneti acolo? Spuneti-ne de locul anterior. Concret, date. Ce vechime aveti in ultimele 24 luni? raspuns de tipul: de la data la data... Indemnizatia de somaj se acorda pentru 12 luni cotizate in ultimele 24 luni, chiar daca a fost intrerupere
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
pakos, utilizator
Pentru a beneficia de somaj nu este obligatoriu sa fi muncit numai la un singur angajator timp de minim 12 luni.
Conditia este sa fi muncit minim 12 luni din ultimele 24 de luni.....indiferent la cati angajatori.
e adevarat in caz de somaj ceea ce spuneti insa :
Pot beneficia de concediu si indemnizatie crestere copil persoanele care in intervalul de 12 luni din ultimul an anterior nasterii copilului au realizat venituri impozabile prin fractiune de luna. Prin exceptie, se accepta ca o singura data fractiunea de luna sa fie constituita din jumatate din zilele lucratoare din acea luna (art. 4 alin. (4) si (5) din Hotararea Guvernului nr. 1.025/2006).
Intradevar nu am fost coerenta in ceea ce am scris,dar sunt destul de suparata de ceea ce va urma....deci....26.05.2006 - 08.08.2008 am lucrat la o firma....15.08.2009 pana in prezent (dar se pare ca va mai duara doar pana in luna iunie a.c. ) la alta firma....deci intre 08 - 15.08.2008 intrerupere.
1. In conditiile acestea beneficiez de ajutor de somaj?
2.Vreau sa cotizez pt a beneficia de indemnizatie crestere copil in cazul in care in curand raman insarcinata asa cum imi doresc,mi s-a spus ca e posibil la casa de asigurari de sanatate unde voi merge sa vad ce si cum.
Multumesc pt raspunsurile primite !

Alte discuții în legătură

Pot plati cartea de munca singura? ada2113 ada2113 1 Imi pot plati cartea de munca singura (nemaiavand in prezetn un loc de munca)? 2 Daca da pot face acest lucru retroactiv (cu 3 luni in urma)? 3 Daca ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? manowar1979 manowar1979 Buna ziua! Am nevoie de o informatie de la dvs deoarece agentia judeteana de care apartin, adica Targu Neamt, nu m-a lamurit...pana pe data de 22 decembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil blareanabel blareanabel Buna seara! daca o persoana a fost in somaj timp de un an iar dupa si-a gasit un loc de munca fara sa aiba nici o zi intrerupere. Patronul a angajat-o pe ... (vezi toată discuția)