avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi

Mâine, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

indemnizatie crestere copil

Buna ziua !
Ma confrunt cu o problema destul de serioasa si anume faptul ca in curand firma la care lucrez se va inchide.:( In viitorul apropiat al familiei mele am dori sa vina pe lume un copil. Doresc sa stiu daca exista posibilitatea sa platesc undeva pana imi gasesc alt loc de munca, pt a beneficia de indemnizatia de crestere copil .
Deci pot plati undeva o contributie...daca ,da...unde?
Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:58, 11 Aprilie 2009
1. Da, beneficiati de ajutor de somaj!
2. Nu este nevoie sa mergeti la casa de asigurari. Sunteti salariata pana in luna iunie. Daca veti fi concediata atunci, beneficiati fara probleme de somaj, ceea ce va permite sa beneficiati de concediu crestere copil@
mon_74 a scris:

Intradevar nu am fost coerenta in ceea ce am scris,dar sunt destul de suparata de ceea ce va urma....deci....26.05.2006 - 08.08.2008 am lucrat la o firma....15.08.2009 pana in prezent (dar se pare ca va mai duara doar pana in luna iunie a.c. ) la alta firma....deci intre 08 - 15.08.2008 intrerupere.
1. In conditiile acestea beneficiez de ajutor de somaj?
2.Vreau sa cotizez pt a beneficia de indemnizatie crestere copil in cazul in care in curand raman insarcinata asa cum imi doresc,mi s-a spus ca e posibil la casa de asigurari de sanatate unde voi merge sa vad ce si cum.
Multumesc pt raspunsurile primite !

1. pentru somaj trebuie sa indepliniti urmatoarele conditii :
- un stagiu minim de cotizare de 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii
- c.i.m. sa fi incetat pentru motive neimputabile salariatului si nu prin demisie sau acordul partilor.
2. Pentru a beneficia de indemnizatia CIC conditia este c, in ultimul an anterior datei nasterii copilului, sa fi realizat timp de 12 luni venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot plati cartea de munca singura? ada2113 ada2113 1 Imi pot plati cartea de munca singura (nemaiavand in prezetn un loc de munca)? 2 Daca da pot face acest lucru retroactiv (cu 3 luni in urma)? 3 Daca ... (vezi toată discuția)
Pot beneficia de somaj? manowar1979 manowar1979 Buna ziua! Am nevoie de o informatie de la dvs deoarece agentia judeteana de care apartin, adica Targu Neamt, nu m-a lamurit...pana pe data de 22 decembrie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil blareanabel blareanabel Buna seara! daca o persoana a fost in somaj timp de un an iar dupa si-a gasit un loc de munca fara sa aiba nici o zi intrerupere. Patronul a angajat-o pe ... (vezi toată discuția)