avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal copil cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal copil cu handicap grav

Buna ziua,

Mama unui copil cu handicap grav, a fost angajata ca asistent personal pentru el, iar din anul 2012 a fost trecuta in somaj.Cu toate insistentele facute, primaria refuza s-o reangajeze spunand ca nu are fonduri si familia are o situatie materiala buna. As dori sa stiu ce se poate face in acest caz.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:24, 26 Ianuarie 2014
tudorvaleriu a scris:

trandafir2:
Salariul mediu brut pe economie nu are nici o legatura cu calculul indemnizatiei de somaj.

Dar nu a zis nimeni ca era vorba despre indemnizatia de somaj, era vorba despre indemnizatia de handicap, pe care asistentul a primit-o dupa iesirea din somaj, si care era de 570 lei/luna (la fel ca si salatiul net de asistent personal daca ar fi fost angajat, de aici si explicatia mea comparativa). Stiu (si este normal) ca salariul minim nu are legatura directa cu somajul.

Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
Buna seara,
M-ati bagat in ceata de tot. In lege scrie ca indemnizatia de handicap este egala cu salarul asistentului personal , care de la 1 ianuarie trebuie sa fie de minim 850 Ron brut(salarul minim brut pe economie).Mama copilului are un stagiu de cotizare trecut in cartea de munca de 13 ani .Cat ar trebui sa primeasca indemnizatia de la 1 ianuarie 2014?

Va multumesc
Pai v-am spus :
trandafir2 a scris:
Iar din 2014 unui salar brut de 850 lei ii corespunde un net de probabil 600 lei si ceva.

Mai exact 636 lei.

bosanceanugheorghe a scris:
Dupa trecerea in somaj, parintii copilului au primit o indemnizatie cu sume diferite in fiecare an.Pe anul 2013 , indemnizatia a fost de 570Ron/luna.Pe anul 2014 aceasta indemnizatie nu ar trebui sa fie cel putin egala cu 800Ron(salarul minim pe economie)?

1. De aici eu inteleg ca este vorba de indemnizatie de somaj pentru parinti.

2. Daca nu eset asa imi cer scuze.

Userul, a scris intr-un mesaj anterior (pagina 1) ca a luat somaj in 2011.
Apoi a luat indemnizatia de handicap.

Este in regula (mica eroare de citire/interpretare)!
Ultima modificare: Joi, 23 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cum se poate inceta activitatea unui asistent personal ... sandurad sandurad Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal la o persoana cu handicap.Asistentul personal de 3luni nu a trecut pe la persoana cu handicap (vezi toată discuția)
Intretinere bolnav mihai.nicos mihai.nicos Buna Ziua! In cazul in care membrul unei familii (respectiv tatal) este diagnosticat cu cancer si acesta nu are posibilitatea de a se intretine exista ... (vezi toată discuția)
Concediere - asistent persoana cu handicap grav mihail70 mihail70 Buna ziua ! Sunt angajat de 1 luna ca asistent la o persoana cu handicap grav si primarul localitatii m-a anuntat ca din motive financiare este nevoit sa ma ... (vezi toată discuția)