avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Asistent personal copil cu handicap grav
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Asistent personal copil cu handicap grav

Buna ziua,

Mama unui copil cu handicap grav, a fost angajata ca asistent personal pentru el, iar din anul 2012 a fost trecuta in somaj.Cu toate insistentele facute, primaria refuza s-o reangajeze spunand ca nu are fonduri si familia are o situatie materiala buna. As dori sa stiu ce se poate face in acest caz.

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 11:24, 26 Ianuarie 2014
bosanceanugheorghe a scris:
V-as ruga sa mai verificati daca mai este in vigoare alin(7) art.42 ,L448/2006.

Eu am verficat, alin(7) art.42, L448/2006, nu mai este in vigoare. V-am dat si legea care l-a abrogat. Verificati si dvs.
Nu are nici o treaba tractorul cu angajarea (ca nu este ajutor de incalzire pe timp de iarna).
Faceti o petitie si catre Consiliul judetean.
~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc foarte mult ca m-at lamurit.Ar mai fi o problema.Pe luna ianuarie mama copilului a primit suma de 400Ron ,urmand ca diferenta de bani(nu se stie cat)sa o primeasca la sfarsitul anului.Asa a procedat Primaria si in anul 2013, cand a primit lunar suma de 400Ron, iar la sfarsitul anului a primi o diferenta de 170Ron pentru ficare luna,
E corect? Ce se poate face?Parintii copilului au nevoie de bani in fiecare luna, neavand alta sursa de castiguri

Va multumesc,
Nu este corect dpmdv, dar poate au ei vreo justificare legala, o HCL in baza careia sa actioneze asa, tot ce se poate, poate ca hotararea este neconstitutionala insa ... daca nu a atacat-o nimeni, ramane in vigoare. Nu stiu. Nu ati intrebat la primarie: "De ce asa?"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. cum se poate inceta activitatea unui asistent personal ... sandurad sandurad Buna ziua. Cum se poate inceta activitatea unui asistent personal la o persoana cu handicap.Asistentul personal de 3luni nu a trecut pe la persoana cu handicap (vezi toată discuția)
Intretinere bolnav mihai.nicos mihai.nicos Buna Ziua! In cazul in care membrul unei familii (respectiv tatal) este diagnosticat cu cancer si acesta nu are posibilitatea de a se intretine exista ... (vezi toată discuția)
Concediere - asistent persoana cu handicap grav mihail70 mihail70 Buna ziua ! Sunt angajat de 1 luna ca asistent la o persoana cu handicap grav si primarul localitatii m-a anuntat ca din motive financiare este nevoit sa ma ... (vezi toată discuția)