avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 610 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... am gasit un telefon distrus si neutiliabil
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

am gasit un telefon distrus si neutiliabil

am gasit un telefon distrus si neutilizabil.
nu am putut determina al cui este.
nu l-am predat la politie pt ca era un bun distrus.
I-am comunicat ca am gasit un tel colegului de munca....am intrebat daca stie pe cineva care a pierdut telefon.
Persoana care acum acuza ca am gasit tel lui......nu a declarat ca a pierdut ceva decat dupa o sapt........timp in care deja aruncasem telefonul ( de fapt bucati din el)
Acum sunt acuzat de o persoana care si-a pierdut telefonul ca am insusit bunul gasit. art 216
Va rog sa ma lamuriti daca un telefon distrus treb predat la politie.
am procedat incorect ca l-am aruncat la gunoi?
Mentionez ca am anuntat ca am gasit un tel...la colegul de munca.
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 10 Aprilie 2009
floare de colt, utilizator
Daca va opera si retragerea plangerii /impacarea , iar dvs veti prezenta scuzele de rigoare, se va dispune , in etapa urmaririi penale , incetarea procesului penal.(e inlaturata raspunderea penala )E important a va intelege cu proprietarul telefonului.

Daca , insa , se va constata si o degradare , care a survenit din cauza neglijentei dvs , sau din cauza relei credinte , veti putea raspunde si pentru distrugere.

Situatia este , insa , similara si pentru aceasta infractiune , a carei actiune penala e pusa in miscare tot prin plangerea penala prelabila.

Daca n-ati exercitat acte de degradare, e important a demostra ca nu dvs ati adus tel. in respectiva stare ...Necunoasterea legii penale ... nu conduce la abosolvirea dvs de a suporta rigorile legii (eroare de drept penal nu se confunda cu eroarea extrapenala ... care ar conduce catre exoneraraea de raspundere...)

Succes
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stoica Ioana a scris:

Daca va opera si retragerea plangerii /impacarea , iar dvs veti prezenta scuzele de rigoare, se va dispune , in etapa urmaririi penale , incetarea procesului penal.(e inlaturata raspunderea penala )E important a va intelege cu proprietarul telefonului.

LA FURT?? :O #-o Doar in cateva cazuri speciale care nu isi gasesc aplicarea aici... (zic eu...)

oricum se poate considere un bun abandonat (dupa parerea mea). Nu cred ca cineva isi poata da seama de disparitia telefonului "numai" o saptamana dupa. Eventual daca esti plecat in concediu si l-ai lasat intentionat pe undeva:))
Si este greu de presupus ca dupa o saptamana isi mai amintea unde a fost pierdut pentru a reintra in posesia lui.

@ dorians ...in speta discutam de distrugere , unde este incidenta plangerea penala prealabila , daca citesti atent mesajul meu

E adevarat ca in cazul furtului , art.208, sau a celui calificat 209 , nu e incidenta plangerea penala prealabila ( acest raport juridic de conflict poate fi adus in fata agentilor de politie/procurorului printr-o plangere sau printr un denunt ,)

Insa furtul , spre exemplu intre soti , de catre gazduit in paguba gazduitorului , este sanctionat la plangerea penala prealabila...( se considera ca , avand in vedere relatiile care se stabilesc intre aceste categorii de persoane , acestea confera infractiunii un pericol social mai redus , astfel incat sa opereze institutia plangererii penale prealabile...)

In speta , atentie , discutam o infractiune de distrugere

Nicidecum furt...

Ultima modificare: Marți, 21 Aprilie 2009
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat
Stimabilul utilizator,nu a citit mesajul si a interpretat gresit. Asa este discutam despre abuz se incredere si distrugere,unde cercetarea se face la plingerea prealabila.
Grija la #-o,dle. dorians.:)
Daca nu se ajunge la o intelegere cu reclamantul,exista posibilitatea scoateri de sub UP si aplicarea unei masuri cu caracter administrativ,asta tinind cont de situatia prezentata.Nu stiu ce vor stabili organele de ancheta.
@ stoica ioana
Imi cer mii de scuze... cred ca am citit pe fuga :love2: . La cazurile alea ma refeream..:)

@ filipstelian
Hmmmm... de mult nu mi-a mai purtat cineva de grija si nu stiu daca e momentul sa inceapa acum B-) . Oricum am citat mesajul (cu toate ca era postat mai sus) gandindu-ma ca am priceput gresit deoarece am mai urmarit posturi de Ioana Stoica (si clar nu face greseli de genul asta)

Alte discuții în legătură

Insusirea bunului gasit... in tomberonul de gunoi! cristian.UE cristian.UE este legala insusirea bunului gasit intr-un tomberon de gunoi de pe strada? (vezi toată discuția)
Insusirea bunului gasit Daniel_Petre Daniel_Petre Buna seara, am si eu o mare problema, am gasit un telefon pe trotuar am scos cartela si am aruncat-o. Intre timp proprietarul a intrebat mai multe persoane ... (vezi toată discuția)
Amenintat cu insusirea bunului propriu de catre politia municipala timisoara Sylverro Sylverro este pentru prima oara cand postez pe o pagina de aceasta...pentru ca mi sa intamplat ceva \"extraordinar\" in data de 30.07. am fost trimis de catre parinti ... (vezi toată discuția)